Tisztelt Válaszadó!

Úgy érzi, eleget tud a coeliakiáról (lisztérzékenységről)?

Coeliakiás (lisztérzékeny) betegként mennyire elégedett a jelenlegi egészségügyi rendszerrel?

Honnan szerzi be információit a betegségről?

 

Mi a véleménye a betegek támogatásáról, a betegszervezetek munkájáról?
Tudjuk, mennyire nehéz volt az az időszak, mire eljutottak a coeliakia diagnózisáig, és mennyi új kihívással kellett szembenézniük.

Ezért szeretnénk még többet megtudni a betegség diagnosztizálása, kezelése és a betegek  gondozása során szerzett tapasztalataikról, és válaszaik ismeretében javuljon a coeliakiás betegek kezelésének jelenlegi  gyakorlata.
Arra kérjük, vegyen részt ebben az anonim online felmérésben, amelyet a Focus IN CD (azaz »Fókuszban a Lisztérzékenység«) projekt keretében készítettünk.

A projekt az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap – Interreg Közép Európai projekt és Magyarország kormánya támogatásával valósul meg.

A FOCUS IN CD projekt fő célja a coeliakiában szenvedő betegek gondozását végző egészségügyi rendszer javítása, elsősorban innovatív egészségügyi szolgáltatások fejlesztésével. 

A kérdőív/felmérés két részből áll. Az első részben próbára teheti tudását a coeliakával és a gluténmentes diétával kapcsolatban.

A második részben állapotáról, a diagnózissal kapcsolatos tapasztalatairól, az orvosi és dietetikusi támogatásról, a gluténmentes élelmiszerek elérhetőségéről és a diéta költségeiről kérdezzük.

Kérjük, olvassa át figyelmesen a kérdéseket, és válaszoljon rájuk legjobb tudása szerint. Amennyiben gyermeke coeliakiás, és ő még nem tud válaszolni a kérdésekre, kérjük tegye meg helyette.


Válaszai jelentősen hozzájárulnak a nemzetközi projektünk céljainak megvalósításához.

T