Question Title

Image
Hvala Vam za saradnju. Cilj ove ankete je bolje razumijevanje pristupa hitnoj kontracepciji u apotekama u Evropi. Odgovaranjem na ovaj upitnik nam pomažete da prikupimo vrijedne informacije o apotekama u Vašoj blizini.      

Upute za odgovaranje na pitanja u upitniku:

Najprije pročitajte sva pitanja i prođite kroz njih prije nego odete u apoteku. Kada budete spremni, uđite u apoteku i recite uposlenima apoteke da Vas zanima koje opcije vezane za hitnu kontracepciju (HK) Vam mogu ponuditi. Ukoliko Vas pitaju, recite da ne trebate kupiti pilule za hitnu kontracepciju sada, ali da želite postaviti nekoliko pitanja o tome u kojoj mjeri je hitna kontracepcija dostupna u slučaju da Vam zatreba. Ukoliko želite, možete objasniti da je ovo anketa koju provodi Evropski konzorcij za hitnu kontracepciju (ECEC) i Evropska mreža mladih za prava seksualnog i reproduktivnog zdravlja (YouAct) u nekomercijalne svrhe. Popunite odjeljak 1 prije nego uđete u apoteku, a zatim popunite ostatak upitnika čim izađete, kako ne biste ništa zaboravili.


Molimo Vas da obiđete što veći broj apoteka. Ukoliko idete na odmor u drugi grad i zemlju u Evropi, pitajte i tamo! Kada prvi puta budete pitali, možda ćete se osjećati čudno, možda će Vam donekle biti i neugodno. Međutim, osjećat ćete se bolje kako budete dalje postavljali pitanja. Vodite računa o tome da tražite informacije na koje imate svako pravo! Stoga se spremite i krenite!


Ukoliko Vam uposlenici apoteke kažu da prestanete raditi to što radite, molimo Vas da prestanete i da svoje iskustvo opišete u pitanju 12. Ako Vam traže više informacija o anketi, možete im dati e-mail adresu emergencycontraceptioneurope@gmail.com ili naše web stranice (www.ec-ec.org i http://youact.org/). Također možete tražiti njihovu e-mail adresu, a mi ćemo ih onda rado informirati o ovom projektu.      


Sve informacije koje nam dostavite su povjerljive; mi niti u jednom izvještaju ili publikaciji nećemo koristiti Vaše ime ili naziv bilo koje apoteke o kojoj ste nam dostavili informacije. Međutim, na kraju ankete ćemo Vas pitati da li želite da Vaše ime bude navedeno: želimo Vam se zahvaliti za Vašu pomoć u okviru ovog projekta! Ukoliko ne želite da Vaše ime bude navedeno kao ime jedne od osoba koja je prikupljala informacije za nas, to nije problem.

 

Hvala Vam unaprijed i molimo da nam se obratite na e-mail (emergencycontraceptioneurope@gmail.com) ukoliko imate bilo kakva pitanja. Istraživački tim sa Univerziteta iz Ottawe (Kanada) pruža tehničku i logističku podršku za ovu anketu i ima etičku dozvolu za provođenje ove ankete širom Evrope. Također se možete obratiti dr. Angel M. Foster (angel.foster@uottawa.ca) ukoliko imate bilo kakva pitanja.
0 of 23 answered
 

T