Kjære foresatte og speidere!

Det er viktig for oss å vise frem speideren fra sin beste side, og da er vi avhengige av gode og inspirerende bilder og videoer. Under NM i speiding vil kommunikasjonsstaben ta bilder og film til bruk i intern og ekstern kommunikasjon. Materialet vil bli brukt både av KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund, heretter kalt «forbundene».

Materialet vil bli brukt på nettsider, kanaler i sosiale medier og i trykksaker. Staben produserer også saker til media.
Bilder av patruljene blir tilgjengelige for bruk i lokale medier, hvis speiderne/lederne selv vil sende inn tekst og bilder fra NM-deltakelse til redaksjonen.

Det er svært viktig at hver deltakers foresatte leser gjennom dette skjemaet sammen med sin speider og svarer enten JA eller NEI på spørsmålene som følger. Skjemaet må være registrert før innsjekk på NM i speiding fredag 14. juni.

Ved spørsmål kan dere kontakte Katrine S. Andersen (kommunikasjonskonsulent hos KFUK-KFUM-speiderne) på tlf. 482 73 079 eller Geir Storli Jensen (kommunikasjonskonsulent hos Norges speiderforbund) på tlf. 474 75 911.

Question Title

* 1. Vennligst skriv inn følgende informasjon

Kontaktinformasjonen vil kun bli benyttet hvis vi har spørsmål eller endringer i forbindelse med samtykket.
Bildene/filmene kan bli publisert på forbundenes nettsider (kmspeider.no, speiding.no, blispeider.no og nmispeiding.no) og gruppenettsider, og på forbundenes kanaler i sosiale medier. Det vil si på NM i speiding sin Facebook- og Instagramside, og forbundene sine Facebook-, Instagram-, Snapchat-, Flickr og Youtubesider. Materialet kan også deles på speidergruppens egne kanaler i sosiale medier. I tillegg kan materiale publiseres i trykksaker relatert til forbundene.

Question Title

* 2. Samtykker du til fotografering, filming og bruk av bilder/film som beskrevet ovenfor? Er du under 15 år må samtykke gjøres sammen med en foresatt.

Question Title

* 3. Samtykker du til at bildene benyttes av for eksempel aviser i saker som omhandler NM i speiding? Er du under 15 år må samtykke gjøres sammen med en foresatt. 

Vi presiserer at vi ikke vil frigi digitale bilder/filmer av speideren til bruk utenfor forbundene. Vi tar ikke bilder/film av speiderne når de er svært lettkledde, for eksempel i badetøy, eller bilder som stiller speiderne i uheldig lys. Vi kan ikke kontrollere bilder tatt av andre deltakere/ledere. Bilder av mange personer, tatt under fellesaktiviteter på NM (for eksempel leirbål), er det ikke mulig å reservere seg mot.
 
100% of survey complete.

T