Ossza meg velünk véleményét!

A Kormány 2020 nyarán döntött arról, hogy a 2010 és 2015 között Budapesten sikerrel megvalósított Budai Fonódó villamoshálózatot déli irányban, az egyetemek, új és meglévő városrészek kötöttpályás közösségi közlekedésének fejlesztése érdekében folytatni kívánja. A beruházás részleteiről és megvalósításának menetéről a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, a Fővárosi Önkormányzat és a Kormány közös városfejlesztési szerve 2020. október 15-én döntött, a beruházás megvalósítását a Budapest Fejlesztési Központ folytatja.


A Budai Fonódó villamoshálózat II. szakasza a Szent Gellért teret köti össze a Budafoki út és a Dombóvári út kereszteződésével.
 
A tervezett vonal megállói:

·       Szent Gellért tér
·       Műegyetem rakpart (Bertalan Lajos utca)
·       Petőfi híd (átszállási lehetőség a 4-6 villamosra)
·       Pázmány Péter sétány
·       Rákóczi híd
·       Nádorkert (Infopark) (átszállási lehetőség az 1-es villamosra és az elővárosi vonatokra)
·       Budafoki út (átszállási lehetőség az 1-es villamosra és az elővárosi vonatokra, valamint a Budafok felé közlekedő buszjáratokra)

Az új villamosvonalról a Szent Gellért térről a Szabadság hídon keresztül a 47-es és 49-es vonalán a Deák Ferenc térre, valamint a 19-es és 41-es villamos vonalán a Batthyány tér és Óbuda felé is közlekedhetnek majd járatok. A végleges hálózatról a Budapesti Közlekedési Központ dönthet majd. A projekt keretében vizsgáljuk a vonal folytatásának a lehetőségét a Budafoki út és a Szerémi út környezetében lévő lakóterületek kiszolgálására. 

A kérdőív célja olyan vélemények és javaslatok összegyűjtése, amelyek segíthetik a döntéselőkészítési tervezési folyamatot. A pontos nyomvonal és forgalmi kialakítás tervezése forgalmi modellezéssel és további közlekedési tervezési eszközök használatával történik, ezért a jelenlegi felmérés a villamosvonal környezetére fókuszál. A villamosvonal végleges kialakításáról a döntéselőkészítési tanulmányban megfogalmazott megállapítások alapján születik döntés.

Question Title

A Budai Fonódó villamoshálózat tervezett nyomvonala

A Budai Fonódó villamoshálózat tervezett nyomvonala

Question Title

* 1. Milyen gyakran közlekedik Ön a térképen jelölt új villamosvonal környékén, térségében?

Question Title

* 2. Ön legyakrabban hogyan közlekedik ma a térképen jelölt, tervezett villamosvonal környékén, a tervezett villamosvonal menti területen?

Question Title

* 3. Ön elsősorban milyen céllal keresi fel a térképen jelölt tervezett villamosvonal környékét? (Több választ is megjelölhet!)

Question Title

* 4. Mennyire ért Ön egyet azzal, hogy szükség van az egyetemi negyed (BME, ELTE), az Infopark és a Kopaszi-gát közösségi közlekedési kapcsolatainak fejlesztésére?

Question Title

* 5. A fonódó villamos 2. szakaszának tervezése során az alábbi elvekre kell kiemelt figyelmet fordítania a tervezőnek. Ön mennyire ért egyet ezek alkalmazásával?

  Teljes mértékben egyetértek Inkább egyetértek Közömbös számomra Inkább nem értek egyet Egyáltalán nem értek egyet Nem tudom megítélni
Ahol lehetséges, füvesített villamospálya alkalmazása.
A meglévő útmenti közterületi fasorok minél teljesebb megőrzése, védelme.
A fejlesztés után a gyalogos, kerékpáros és közösségi közlekedés előnyben részesítése a területen.
Élhető, humanizált közterületek kialakítása, melyek egy része közösségi térként is szolgálhat.

Question Title

* 6. Ön mit gondol, inkább az egyéni, autós közlekedést, vagy inkább a közösségi közlekedés szempontjait kellene előnyben részesíteni a fejlesztés tervezése során?

Inkább az egyéni, autós közlekedést kellene előnyben részesíteni Nem tudok választani Inkább a közösségi közlekedést kellene előnyben részesíteni
Törlés
i We adjusted the number you entered based on the slider’s scale.

Question Title

* 7. Ön mit gondol, inkább az egyéni, autós közlekedést, vagy inkább a gyalogosok és a kerékpárosok szempontjait kellene előnyben részesíteni a fejlesztés tervezése során?

Inkább az egyéni, autós közlekedést kellene előnyben részesíteni Nem tudok választani Inkább a gyalogos-kerékpáros szempontokat kellene előnyben részesíteni
Törlés
i We adjusted the number you entered based on the slider’s scale.

Question Title

* 8. Ön mit gondol arról, hogy a villamosmegállók tervezése során - valamilyen  utalással, építészeti gesztussal - megjelenjen a terület kulturális öröksége, történelme?

(Példa: A Szent Gellért téren az 1920-as években hidroplán kikötő és leszállópálya működött. Ez a magyar repüléstörténet egyik legfontosabb emlékhelye, amely megjelenhet a megálló kialakításban is.)

Műegyetem rakpart

A Műegyetem rakpart - a BME főépülete előtti terület - jelenleg parkolóként funkcionál, de időszakosan rendezvényeknek is helyet ad. Ezen a szakaszon több lépcső is segíti az alsó rakpartra való lejutást.

Question Title

* 9. Mennyire elégedett Ön a terület jelenlegi kialakításával?

Question Title

* 10. Ha lehetősége lenne rá, a villamos megépülését figyelembe véve hogyan alakítaná át a területet? (Több választ is megjelölhet!)

Pázmány Péter sétány

A Pázmány Péter sétány az egyetemi negyed és az Infopark egyik kapuja. Jelenleg a terület közösségi közlekedéssel nehezen elérhető, a villamos fejlesztésével azonban új közlekedési kapcsolatokkal gazdagodik.

Question Title

* 11. Ha lehetősége lenne rá, a villamos megépülését figyelembe véve hogyan alakítaná át a területet? (Több választ is megjelölhet!)

A Rákóczi híd budai hídfője

A Déli Összekötő Vasúti híd átépítésének köszönhetően ezen a területen több tér szabadul fel, a villamos tervezése során pedig komplexen átalakulhat a Rákóczi híd hídfőjének térsége, amely a Kopaszi-gát egyik főbejárataként is szolgál.

Question Title

* 12. Mennyire elégedett Ön a Kopaszi-gát jelenlegi megközelíthetőségével ebből az irányból?

Question Title

* 13. Ön szerint mire lenne szükség a Kopaszi-gát gyalogos-kerékpáros megközelítésének javításához? (Több választ is megjelölhet!)

Átszállási lehetőség a Déli Körvasútra

A Déli Körvasút beruházás részeként új megálló létesül Nádorkert néven, átszállási lehetőséggel a fonódó villamoshálózatra. Az elővárosi vonatok utasai így kényelmesen villamosra szállhatnak itt, a villamost használók pedig a Közvágóhíd vagy a Népliget-Ecseri úti metróállomás eléréséhez  használhatják a vasutat városon belül. 

Question Title

* 14. Milyen funkciókat tart fontosnak elhelyezni Ön a villamos-végállomáson, illetve az újonnan épülő Nádorkert állomáson vagy annak közvetlen környezetében?

Question Title

* 15. Milyen egyéb fejlesztési javaslata lenne a jelen fejlesztéssel kapcsolatban?

Question Title

* 16. Ön a kiépülő villamosvonal irányából melyik irányba utazna rendszeresen? Többet is megjelölhet!

T