Η μεγάλη έρευνα για την κυβερνοασφάλεια από την Pylones Hellas

Ένα χρόνο μετά την έναρξη των lock down και τη θεαματική αύξηση του remote working, οργανισμοί και επιχειρήσεις έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας τους. Οι προκλήσεις για τα τμήματα IT των επιχειρήσεων αυξήθηκαν ραγδαία, καθώς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις ανάγκες για παροχή απομακρυσμένης πρόσβασης στους υπαλλήλους, αλλά και την εσπευσμένη ανάπτυξη συνοδευτικών εφαρμογών και την υιοθέτηση ορθών πρακτικών ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό τη διασφάλιση απρόσκοπτης λειτουργίας κάθε επιχείρησης.

Με την εξάπλωση όμως της απομακρυσμένης εργασίας, εξαπλώνονται με γοργούς ρυθμούς και οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Παρά την απουσία μιας ενιαίας στρατηγικής για την κυβερνοασφάλεια, οι οργανισμοί πρέπει να εφαρμόσουν τις βέλτιστες πρακτικές διασφάλισης του δικού τους δικτύου.

Η Pylones Hellas με επιστημονικό συνεργάτη τον καθηγητή Χρήστο Ξενάκη από το εργαστήριο Ψηφιακής Ασφάλειας, του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με την υποστήριξη του Hellenic (ISC)² Chapter και σε συνεργασία με το περιοδικό IT Security Pro, διενεργούν την παρούσα έρευνα για να εκτιμήσουν πόσο και πώς έχει αλλάξει η πολιτική των εταιρειών σε όλα τα επίπεδα, ως προς την ασφάλεια των δεδομένων τους, ο τρόπος εργασίας και λειτουργίας και, κυρίως, ποιες είναι οι στρατηγικές που διαμορφώνονται στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας.

Ο χρόνος συμμετοχής στην έρευνα δεν ξεπερνά τα 5 λεπτά. Μεταξύ όσων συμμετεχόντων συμπληρώσουν (προαιρετικά) τα στοιχεία τους στην φόρμα, θα ακολουθήσει κλήρωση και 15 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα Wireless Vintage Bluetooth Speaker αξίας 50€. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί ζωντανά από τη σελίδα Facebook της Pylones Hellas (ακολουθήστε τη σελίδα για να ενημερώνεστε σχετικά) την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, στις 17:00. Τα στοιχεία που θα δηλωθούν είναι εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την κλήρωση.

Question Title

* 1. Πόσα άτομα απασχολεί η εταιρεία ή ο οργανισμός που εργάζεστε;

Question Title

* 2. Σε ποιον επαγγελματικό κλάδο ανήκει η εταιρεία ή ο οργανισμός που εργάζεστε;

Question Title

* 3. Ποια είναι η επαγγελματική σας ιδιότητα;

Question Title

* 4. Ποιο είναι το ποσοστό των εργαζομένων που εργάζεται εξ αποστάσεως (κατά προσέγγιση), στην εταιρεία ή στον οργανισμός σας;

Question Title

* 5. Ποια συστήματα ή υπηρεσίες ελέγχου ασφαλείας εφαρμόζει η εταιρεία, ή ο οργανισμός σας για να εξασφαλίσει την απομακρυσμένη εργασία; (επιλέξτε όσα ισχύουν)

Question Title

* 6. Αντιμετώπισε η εταιρεία σας κάποια παραβίαση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ή στο μηχανογραφικό της σύστημα στην εποχή της πανδημίας;

Question Title

* 7. Ποιες απειλές ασφάλειας δεδομένων σας ανησυχούν περισσότερο σε σχέση με το remote working; (έως 3 επιλογές)

Question Title

* 8. Ποιες διαδικασίες και εφαρμογές θεωρείτε ότι χρειάζεται να προστατευτούν καλύτερα κατά την απομακρυσμένη εργασία από την εταιρεία ή τον οργανισμό σας; (έως 2 επιλογές)

Question Title

* 9. Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη πρόκληση ασφαλείας για την εταιρεία σας ή τον οργανισμό σας σε σχέση με την αύξηση των απειλών/επιθέσεων κατά τους 12 τελευταίους μήνες; (έως 2 επιλογές)

Question Title

* 10. Πώς θα μεταβληθεί ο προϋπολογισμός ασφάλειας IT (cyber-budget) της εταιρείας σας για τους επόμενους 12 μήνες, με βάσει την εικόνα που έχετε σήμερα;

Question Title

* 11. Βάσει της εμπειρίας των τελευταίων μηνών, σε ποιες λύσεις ή υπηρεσίες, θα επενδύατε περισσότερο ώστε να έχετε μεγαλύτερη ψηφιακή ασφάλεια τους επόμενους 12 μήνες; (έως 2 επιλογές)

Question Title

* 12. Έχει επιταχύνει η πανδημία τη μετάβαση επιπρόσθετων ροών εργασίας ή εφαρμογών σε υποδομές cloud για την εταιρεία ή τον οργανισμό σας;

Question Title

* 13. Ποιες τεχνολογικές τάσεις πιστεύετε ότι θα είναι στρατηγικά σημαντικές για την εταιρεία ή τον οργανισμό σας τα επόμενα 2-3 χρόνια; (έως 2 επιλογές)

Question Title

* 14. Παρακαλούμε συμπληρώστε (προαιρετικά) τα στοιχεία σας για να λάβετε μέρος στην κλήρωση για τα 15 Wireless Vintage Bluetooth Speakers αξίας 50€).

Η κλήρωση των δώρων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, στις 17:00, ζωντανά από τη σελίδα της Pylones Hellas S.A. στο Facebook. Τα στοιχεία που θα δηλωθούν είναι αυστηρώς εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την κλήρωση. 

Αν δεν επιθυμείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, πατήστε απλώς Done παρακάτω για να ολοκληρωθεί η έρευνα.


Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

0 of 14 answered
 

T