“Jednako zdravi”- Anketa o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu u medicinskoj edukaciji


IGLYO je Međunarodna organizacija lezbijskih, gej, biseksualnih, transrodnih, queer studenata i mladih s članovima i članicama u gotovo svim zemljama Europe i šire..
Radna skupina za zdravstvo IGLYO-a trenutno vrši istraživanje o načinima na koji je tematika zdravlja LGBTQ osoba obrađeno u kurikulumima te se nada kako će na taj način dobiti bolji uvid i razumijevanje o količini znanja koju posjeduju studenti/studentice medicine.

Vaša suradnja u istraživanju nam mnogo znači. Za rješavanje ankete potrebno je 5-10 minuta, a Vaši odgovori su nam od neizmjerne važnosti za pravilnu provedbu istraživanja. Nema točnih i netočnih odgovora, samo Vaša iskustva i mišljenja. Molimo da anketu proslijedite i prijateljima i kolegama koji bi bili zainteresirani sudjelovati..

Želite li više informacija o istraživanju možete se obratiti na: health@iglyo.com

Unaprijed hvala!

S poštovanjem,
Radna skupina za zdravstvo IGLYO
Definicija terminologije koja je upotrebljena u anketi:

Transrodno: općeniti termin koji se koristi za opis raznolikosti rodnog identiteta i iskazivanja rodnog identiteta

Intersex: termin koji opisuje osobe koje su rođene s kromosomskim anomalijama ili neodređenim genitalijama. Intersex osobama obično prilikom rođenja biva pripisan neki spol već u rodilištu. Ponekad se dogodi da pripisani spol odgovara rodnom identitetu osobe, no nekada intersex osobe imaju probleme sa svojim identitetom jer im je pripisan kiriv spol.

Homofobija: iracionalan strah ili prezir prema gej muškarcima i lezbijkama. Homofobija se može manifestirati na razne načine uključujući i nasilje.

Bifobija: iracionalan strah ili prezir prema biseksualnim muškarcima i ženama. Bifobija se može manifestirati na razne načine uključujući i nasilje.

Transfobija: iracionalan strah ili prezir prema transrodnim osobama. Može se manifestirati na razne načine uključujući i nasilje.

T