Welcome to JazzSLAM ! We are so excited you are here with us! For ques

The purpose of the brief Pre and Post Oral Quiz is to measure the impact of using jazz/music to support the teaching of academics to 4th-6th graders. PLZ give the quiz BEFORE your students watch the 1 hour JazzSLAM presentation and again AFTER. It can be given as a “heads down on your desk or table and raise your hand if the answer is True."
 

Question Title

1. Teachers, please list your contact info (Required.)

Question Title

2. Teachers, please indicate if this is the Pre or Post results from the Quiz (Required.)

Question Title

3. Jazz rhythms came to the Americas & Caribbean Islands from China. Correct answer: FALSE (Required.)

Question Title

4. Migration is what bears do all winter. Correct answer: FALSE (Required.)

Question Title

5. A good student detective finds clues within a reading that help to correctly answer questions about the reading. Correct answer:  TRUE (Required.)

Question Title

6. A narrative essay tells a story. Answer is TRUE (Required.)

Question Title

7. Most US families have a past or present family member who migrated to this country.   Correct answer: TRUE (Required.)

Question Title

8. 15 sixteenth notes equal One Whole Pizza Pie note.
Correct answer: FALSE
(Required.)

Question Title

9. One quarter is 50% of a whole note pizza pie. Correct answer: FALSE (Required.)

Question Title

10. Bambula is a rhythm that comes from Hawaii. Correct answer: FALSE (Required.)

Question Title

11. African Americans sang Field hollers to lift their spirits while they labored hard in the fields. Correct answer: TRUE (Required.)

Question Title

12. An important reason why a family might migrate is to take a short vacation. Correct answer: FALSE (Required.)

Question Title

13. In a “Read, Think & Explain” question, you have a prompt, then you restate that prompt, then you say the reason “why-” the “because” part of the statement. Correct answer: TRUE (Required.)

Question Title

14. Louis Armstrong was a famous basketball player. Correct answer: FALSE (Required.)

Question Title

15. The song “I Got Rhythm” shows us that being grateful can help us stop feeling sad or worried. Correct answer: TRUE (Required.)

Question Title

16. A Line graph connects points or dots to show changes in the value of something you are measuring, such as high or low sounds. Correct answer: TRUE (Required.)

Question Title

17. When you write an Opinion essay, you need to give at least 2 reasons why you have that opinion. Correct answer: TRUE (Required.)

Question Title

18. A writer of an Explanatory essay would never give examples of the topic of his or her essay.  Correct answer: FALSE (Required.)

Question Title

19. PRE PRESENTATION: Thank you so much for completing the Pre Quiz with your students! PLZ be sure to come back to SurveyMonkey to administer the post quiz & access the 18 post presentation Lesson Plans

Here is the YouTube link to the full 1 hour JazzSLAM presentation!
Watch FREE JazzSLAM Presentation

POST PRESENTATION INSTRUCTIONS:
Congrats & THANK YOU SO much for completing the Post Quiz and participating in JazzSLAM!

To access the 18 JazzSLAM Lesson plans and activities, simply return to sharemylesson.com. SO much material was covered in the hour session! For your convenience we have broken down the presentation into THREE 20 minute sessions. Each of the 3 Sessions has the accompanying Lesson Plans & activities, along with the applicable Common Core Standards and live links.  

Lastly, please feel free to give us your feedback-any success stories or ideas you have for JazzSLAM- in the comment box below:

T