Svrha istraživanja i uputa

Poštovane kolegice i kolege,

cilj ovog istraživanja je ispitati ponašanja i stavove stručnjaka koji pružaju usluge savjetovanja i/ili psihoterapije u Hrvatskoj prema korištenju modernih tehnologija u tretmanu psihičkih smetnji.

Nekoliko pitanja u ovoj anketi je otvorenog tipa iako smo svjesni da sudionici obično ne vole ovakva pitanja jer traže nešto više vremena. No, kao što znate njihova vrijednost je velika u početnoj fazi istraživanja neke teme. Želja nam je saznati što stručnjaci zaista misle o ovoj temi, a ne samo pretpostavljati njihove odgovore i tražiti da se odluče za one koje smo unaprijed smislili. Broj pitanja otvorenog tipa ipak je vrlo ograničen i to na ključne probleme istraživanja.

Istraživanje provodi prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić i suradnici iz Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije. Prikupljanje podataka potpuno je anonimno i koristit će se isključivo u znanstvene i stručne svrhe.

Rezutati istraživanja bit će objavljeni na našoj web stranici i dostupni svim sudionicima na uvid.
Ako ste naišli na probleme pri popunjavanju ankete ili imate sugestije, bit će nam drago da nas kontaktirate na tajnistvo.kbt@gmail.com.

U pitanjima gdje se nije moglo izbjeći korištenje roda, radi jednostavnosti je korišten muški rod, ali se uvijek jednako odnosi na osobe oba spola.

Ispunjavanje ankete traje oko 20 minuta.

Zahvaljujemo Vam na Vašem vremenu.

T