Az EU Másfélfokos életmód c. projekt keretében a nemzetközi kutatócsapat összeállított egy 50 életmód lehetőségből álló listát: csupa olyan változtatási lehetőséget, amelyet életmódunkban bevezetve mindannyian hozzájárulhatunk a klímaválság enyhítéséhez, és a Párizsi Megállapodás 1,5 fokos céljának eléréséhez. 
Ezeket a lehetőségeket mutatjuk be a háztartások négy fő fogyasztási területe - lakhatás, étkezés, mobilitás, szabadidő - szerint idei Másfélfokos karbon-böjtünk négy hetében.
 
Az ellenőrző listákkal áttekinthető, hogy jelenleg mely életmód lehetőségeket alkalmazzuk már, melyeket tervezzük kipróbálni a karbon-böjt alatt, ill. a közeljövőben megvalósítani, és melyeket nem tudjuk egyelőre vállalni.
 
Kérjük, jelöld be minden egyes lehetőségnél, hogy
  • Tervezem kipróbálni a karbon-böjt alatt
  • Tervezem megvalósítani, az életmódom részévé tenni
  • Nem szeretném megvalósítani
  • Már része az életmódomnak
  • Nem releváns számomra
FONTOS! A lehetőségek nem fontossági, karbon-lábnyom csökkentési hatásuk alapján vannak sorba rakva.
 

Az EU Másfélfokos életmód projekt az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatásával jött létre, a 101003880. számú támogatási szerződés révén.
 
A projekttel kapcsolatban az következő címen lehet elérni minket: info@masfelfokoseletmod.hu

Question Title

* 1. Az 50 lehetőség listája - MOBILITÁS

  Tervezem kipróbálni a karbon-böjt alatt Tervezem megvalósítani Nem szeretném megvalósítani Már része az életmódomnak Nem releváns számomra
Következő autó vásárlásakor kisebb modellt választok.
Telekocsizom.
Következő autó vásárlásakor elektromos modellt választok.
Autózás helyett sétálok vagy biciklizek.
A saját autóm helyett tömegközlekedést használok.
Ha lakóhelyet váltok, a munkahelyemhez közelebb költözök.
Többet dolgozom otthonról.
Az autóm helyett autómegosztó szolgáltatást használok.
Lecserélem a városi terepjárómat (SUV) egy kisebb kibocsátású autóra.

Question Title

* 2. Mik azok a dolgok, tényezők, amelyek leginkább AKADÁLYOZZÁK, hogy egy másfélfokos életmód lehetőséget megvalósíts? Sorold fel azt a hármat, amit a leglényegesebbnek tartasz!

Question Title

* 3. Mik azok a dolgok, tényezők, amelyek leginkább SEGÍTIK ezen másfélfokos életmód lehetőségek megvalósítását? Sorold fel azt a hármat, amit a leglényegesebbnek tartasz!

Question Title

* 4. Sikertörténetek
Van-e a fenti lehetőségek között olyan, amelynek megvalósításában különösen eredményes volt a háztartás? Ha igen, kérjük, röviden oszd meg velünk:

Question Title

* 5. Ha szeretnéd megkapni a kitöltött kérdőívet, add meg email címed alább!
Azzal, hogy megadod email címed, hozzájárulsz, hogy a GreenDependent Intézet felhasználja azt, kizárólag azzal a céllal, hogy a kitöltött kérdőívet elküldje számodra.

Question Title

* 6. Szeretnél a továbbiakban értesítést kapni a GreenDependent kislábnyomos és másfélfokos életmóddal kapcsolatos híreiről, programjairól, tippjeiről? Ez kb. havi 1 emailt jelent.

Question Title

* 7. Megjegyzések, hozzászólások:

T