U današnje vrijeme svjedočimo sve češćim velikim promjenama u našoj okolini, a jedna od njih su i katastrofe poput poplave, potresa ili velikog požara. Budući da takve katastrofe pogađaju cijela mjesta i velik broj ljudi, zanima nas koje karakteristike mjesta u kojem netko živi pridonose bržem oporavku. Zato Vas molimo da izdvojite oko 10 minuta svojeg vremena za ispunjavanje ovog upitnika.

Svrha istraživanja je saznati koliko su zajednice sada pripremljene i kako se mogu bolje pripremiti za uspješniji oporavak od moguće katastrofe. Istraživanje vode prof. dr. sc. Dean Ajduković i Helena Bakić, mag. psych. s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U istraživanju možete sudjelovati ako imate 25 godina i više te ako ste zadnjih 5 godina živjeli u mjestu u kojem živite danas.

Ispunjavanje ovog upitnika je dobrovoljno i anonimno. Podaci dobiveni ovim istraživanjem bit će korišteni u istraživačke i praktične svrhe te će biti analizirani na grupnoj razini, što znači da se Vaši odgovori neće iznositi odvojeno od ostalih podataka. Razina stresa i/ili neugode u ovom istraživanju nije veća od one koju doživljavate u uobičajenim svakodnevnim situacijama, no u svakom trenutku imate pravo odustati od sudjelovanja. Ipak, ističemo da nam je važno da, ako ikako možete, ispunite upitnik i odgovorite na sva pitanja. Rješavanjem upitnika pristajete na sudjelovanje u istraživanju, a ako ćete imati nekih etičkih prigovora, možete se obratiti Etičkom povjerenstvu Odsjeka za psihologiju Filozofskog Fakulteta u Zagrebu etikapsi@ffzg.hr.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili komentara vezanih uz istraživanje, možete se javiti Heleni Bakić na e-mail hbakic@ffzg.hr.

Unaprijed se zahvaljujemo na uloženom trudu i vremenu!

T