„Corporate performance management (CPM) helps companies use the insight gleaned from BI systems to align
strategy and execution, which ultimately improves efficiency and the bottom line."
- Howard Dresner

Az IFUA Horváth & Partners "Információvezérelt vállalatirányítás" című felmérésének célja, hogy átfogó képet alkosson a magyarországi vállalatok vállalatirányítási és controlling tevékenységének informatikai támogatásáról, az üzleti intelligencia (Business Intelligence, BI[1]) és vállalati teljesítménymenedzsment (Corporate Performance Management, CPM[2]) rendszerek elterjedtségéről, valamint a fejlett elemzési (Advanced Analytics[3]) eszközök használatáról. A felmérés a szoftveres támogatáson túl a felsorolt területek stratégiai, szervezeti és kompetencia oldali támogatására is kitér.

Question Title

Kép
A kitöltésnél elsősorban pénzügyi és controlling vezetők, illetve informatikai és üzleti intelligencia vezetők részvételére számítunk, de a vállalat egyéb területein BI-eszközökkel dolgozók véleményére is kíváncsiak vagyunk.

A kérdőív kitöltése 20 percet vesz igénybe. Az Ön által adott válaszokat és adatokat bizalmasan kezeljük, azokat kizárólag elemzések elkészítéséhez használjuk fel.

A kérdőívet kitöltők között 5 darab ingyenes részvételi lehetőséget sorsolunk ki Önkiszolgáló üzleti intelligencia képzéseinkre. A kérdőív tanulságait először a XXVIII. Budapesti Menedzsment és Controlling Fórumon mutatjuk be, illetve a kitöltőknek is visszajelzést küldünk az eredményekről. Amennyiben a kérdőív témájában szívesen osztaná meg személyesen is véleményét, kérdéseit, úgy szóbeli konzultációra is lehetőséget biztosítunk.

Köszönjük, hogy részt vesz felmérésünkben!

Question Title

Kép
Zábrák Izabella
az IFUA Horváth & Partners principálisa
Controlling és pénzügyek kompetencia központ vezetője
Havas Levente
az IFUA Horváth & Partners principálisa
Üzleti intelligencia kompetencia központ vezetője
Ha a kérdőív kitöltése során kérdése merül fel, bátran keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén.
Bagoly Boglárka
az IFUA Horváth & Partners tanácsadója
Tel.: +36 30 382 88 41
E-mail: boglarka.bagoly@horvath-partners.com
Varga Viktória
az IFUA Horváth & Partners tanácsadója
Tel.: +36 30 382 88 95
E-mail: viktoria.varga@horvath-partners.com
[1] Business Intelligence: Üzleti stratégiai célok visszamérésére, tervezésére alkalmas, üzleti koncepció alapján implementált adatbázis alapú reporting, elemző, dashboarding szoftveres rendszerek.
[2] Corporate Performance Management (CPM): Üzleti stratégiai célok visszamérésére, tervezésére alkalmas, üzleti koncepció alapján implementált adatbázis alapú tervezési, forecasting, szimulációs szoftveres rendszerek. További elterjedt megnevezései a Business Performance Management (BPM) és az Enterprise Performance Management (EPM).
[3] Advanced Analytics: Adatelemzés szofisztikált kvantitatív módszerekkel (pl.: statisztika, deskriptív és prediktív adatbányászat, szimuláció és optimalizálás), amelyek a hagyományos BI megközelítésekkel - mint lekérdezés és riporting - nem valósíthatóak meg.
 

T