Screen Reader Mode Icon

International Contract Cheating Project Survey

Stimate student,
Aceasta este o invitație de a participa la un studiu științific coordonat de către cercetători de la Universitatea din Wollongong, Dubai și European Network for Academic Integrity. Studiul este denumit ”Proiectul pentru Contractul Internațional despre Frauda” (International Contract Cheating Project (iCOP). Cercetătorii definesc frauda prin contract ca fiind o formă de inselatorie academică prin care unii studenții îi plătesc pe alții pentru a-și finaliza cursurile. Termenul a fost inventat într-un studiu din 2006 de Thomas Lancaster și Robert Clarke de la University of Central England in Birmingham (denumită acum Birmingham City University).  Cercetătorii care participă la acest studiu sunt dornici să înțeleagă în profunzime conceptul de ”înșelătorie/frauda prin contract”, gradul de extindere printre studenți, motivele, precum și gradul de conștientizare al studenților cu privire la politici, atitudini, percepții și practici referitoare la acest subiect.

Dacă te decizi să participi vei fi implicat într-o anchetă cu durata de circa 10 minute despre atitudinea și practicile tale referitoare la înțelegerea  ” fraudei prin contract”. Te rugăm să ții minte faptul că ai libertatea de a alege să NU răspunzi la nici o întrebare pe care o consideri că îți provoacă stress negativ.  Cu excepția faptului că vei utiliza 10 minute din timpul tău, anticipăm că nu va exista nici un risc pentru tine. Ești liber să decizi dacă dorești să participi la aceată cercetare sau nu, și te poți opri din completarea chestinarului în orice moment înainte de a îl depune. Ancheta este anonimă iar chestionarul și răspunsurile tale nu vor fi împărtășite cu universitatea unde sunteți student.

Acest proiect a fost aprobat de către Comitetul de Etică a Cercetării Umane al  University of Wollongong, Dubai, număr de referință (2019/045). Dacă aveți orice îndoială sau plîngeri referitoare la executarea acestei cercetări, vă rugăm  să îl contactați pe Managerul de Etică la 0242214457 sau prin email la rso-ethics@uow.edu.au.

Atenționare: Vă rugăm să luați la cunoștință că orice act de a înșela, fie în scris, pe durata examenului, sau atunci când redactați un raport în scris, la fel ca și copiatul de la altcineva cu sau fără permisiunea acelor persoane sau plagierea în rapoarte sau eseuri este considerată o abatere gravă la nivel academic și nu poate fi tolerată în nici un caz. Vă rugăm să luați la cunoștință faptul că răspunsurile dvstră nu vor avea nici o consecință legală pentru dumneavoastră sau pentru alte persoane. Cu toate acestea, nici un exemplu specific nu trebuie raportat în nici un fel. Dacă orice exemplu ilegal este făcut public de dumneavoastră în chestionar cercetătorul are obligația de a îl raporta autorităților relevante.

0 din 34 cu răspuns
 

T