Prijava za biznis forum Bihać "Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta"

Prijavite se za učešće na biznis forumu "Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta" posvećenom privrednicima i privredi i budite dio promjena!

Biznis forum organiziraju Institut za razvoj mladih KULT i Ministarstvo privrede Unsko-sanskog kantona.

Forum će biti održan 7. 3. 2018. godine u Bihaću, u hotelu Emporium s početkom u 10.00 sati. Dobrodošli su svi privrednici, mladi preduzetnici, predstavnici vladinog, akademskog i nevladinog sektora, studenti/ce i svi oni koji žele i misle da mogu poboljšati stanje u bh. privredi.

Prijaviti se možete preko prijavnog obrasca, a broj učesnika je ograničen. Prijavljenim i odabranim učesnicima/ama ćemo najkasnije tri dana prije održavanja Foruma poslati finalnu agendu događaja. 

Cilj foruma je razgovarati o teretima koji ograničavaju rast i razvoj privrede u Federaciji BiH sa fokusom na Unsko-sanski kanton, mogućnostima za njihovo prevazilaženje, inicijativama i aktivnostima koje se provode u svrhu ekonomskih reformi, programima i mjerama poticaja zapošljavanju i samozapošljavanju, posebno mladih, te prilikama i preprekama za pokretanje biznisa. Detektovati ćemo probleme koji ograničavaju rast i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini, ali i pokušati ponuditi konkretna rješenja.

Između ostalog, biće predstavljeni rezultati istraživanja dodjele budžetskih poticaja privredi u periodu 2012-2015., te inicijativa bh. privrednika za plaćanje PDV-a državi po naplaćenim umjesto izdanim računima. O temama će govoriti predstavnici resornih institucija vlasti, istaknuti stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, privrednici uspješnih preduzeća i mladi preduzetnici. U konačnici, namjera je okupiti predstavnike vlasti, privrede i mlade ljude radi vođenja konstruktivnog dijaloga o pitanjima unaprjeđenja poslovnog okruženja i prilika za zapošljavanje u BiH.

Biznis forum se organizira u okviru inicijative pod nazivom „Poslovni prostor BH“ koju Institut za razvoj mladih KULT od 2014. godine provodi u okviru Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Institut za razvoj mladih KULT je nevladina organizacija koja, u timu od oko 30 zaposlenika, ima 15 godina iskustva u razvijanju i zagovaranju pravnih i drugih strateških rješenja, te u građenju i jačanju kapaciteta udruženja i vlasti u BiH i regiji, za uspješnu i održivu politiku prema mladima.

Question Title

* 1. Ime i prezime:

Question Title

* 2. Institucija/privredno društvo/organizacija:

Question Title

* 3. Pozicija u instituciji/privrednom društvu/organizaciji:

Question Title

* 4. Dobna skupina:

Question Title

* 5. Adresa i grad:

Question Title

* 6. Kontakt telefon/mobitel:

Question Title

* 7. E-mail adresa:

T