Screen Reader Mode Icon

Drage kolegice i kolege,

zaklade Zajednički put i SOLIDARNA pozivaju vas - dionike socijalne zaštite i  neformalnih mreža građanske solidarnosti iz neprofitnog, javnog i poslovnog sektora koje djeluju u Gradu Zagrebu - da putem ove ankete podijelite svoja iskustva i pouke iz protekle krize, s osvrtom na jake i slabe karike sustava socijalne zaštite, neformalne skrbi i solidarnih akcija u našoj lokalnoj zajednici. Zanimaju nas i vaši prijedlozi kako unaprijediti komunikaciju i suradnju između različitih dionika iz sva tri sektora uključenih u kriznu podršku građanima na razini Grada Zagreba. 

Odgovori na anketu bit će analizirani i prezentirani skupno, bez navođenja imena sudionika u anketi, dok  se dobre prakse koje ćete podijeliti s drugima i citirati ukoliko tako i naznačite u anketi. Izvještaj s rezultatima ankete i preporukama podijelit ćemo sa svim sudionicima ankete i predstaviti nadležnim gradskim institucijama i javnosti.

Ovu anketu pokrećemo nakon inspirativne javne rasprave na temu „Horizontalna suradnja i građanska solidarnost kao poluge socijalne politike Grada Zagreba“ održane u utorak 5. listopada u Kući ljudskih prava u Zagrebu, a u sklopu Europskog tjedna filantropije. Fokus rasprave bio je na poukama i prilikama koje s otvaraju nakon intenzivnog i teškog no solidarnog iskustva krize, za djelotvorniju, mrežnu podršku našim sugrađanima u Gradu Zagrebu, a posebno različitim ranjivim skupinama izloženima rizicima marginalizacije, siromaštva i diskriminacije koje je kriza samo produbila i proširila.  

U anketi možete naznačiti i jeste li zainteresirani aktivno sudjelovati u nastavku razgovora o jačanju naše horizontalne suradnje i građanske solidarnosti u svrhu jačanja socijalne i zdravstvene zaštite u zajednici - možda u formatu Zagrebačkog filantropskog foruma? 

 

Molimo vas promovirajte ovu anketu  putem vaših komunikacijskih kanala te  proslijedite  vašim suradnicima. Anketa je otvorena za ispunjavanje do nedjelje 23. listopada do kraja dana.

Ukoliko imate problema s ispunjavanjem ankete, molimo kontaktirajte Marinu Škrabalo, Zaklada SOLIDARNA, marina.skrabalo@solidarna.hr, 091 585 6830.

Puno vam hvala vam na otvorenosti i suradnji!

Srdačno i zahvalno,

Ines Vrban, upraviteljica Zaklade Zajednički put

Marina Škrabalo, upraviteljica Zaklade SOLIDARNA

 

Question Title

* 1. Molimo vas za osnovne informacije o vama:

Question Title

* 2. Na koji način ste tijekom krize 2020./21. djelovali na podršci ugroženim građanima u svojoj lokalnoj zajednici? Molimo kratko opišite glavne aktivnosti i ciljane skupine, možete dodati i linkove.

Question Title

* 3. Što su vama osobno i vašoj grupi/organizaciji bili GLAVNI IZVORI PODRŠKE, interni i eksterni (materijalne, psihičke, organizacijske, političke...) u vašem djelovanju tijekom KRIZE ?

Question Title

* 4. Što ste uočili da vam je tijekom krize MANJKALO
ili bi u sljedećoj krizi BILO NUŽNO OSIGURATI kao izvor podrške ili alat za lakši odgovor i djelovanje u kriznim uvjetima, na razini lokalne zajednice?

Question Title

* 5. Što ste naučili tijekom krize uzrokovane pandemijom i potresima o jakim i slabim karikama kriznog djelovanja na zaštiti građana, na razini sustava i lokalne zajednice?
Što biste istakli kao TRI KLJUČNE POUKE iz krize?

Question Title

* 6. Temeljem iskustva iz krize, kako vidite da se može unaprijediti komunikacija i suradnja između različitih dionika iz sva tri sektora uključenih u kriznu podršku građanima na razini Grada Zagreba? 
Molimo iznesite konkretne prijedloge kako organizirati protok informacija i suradnju horizontalno (široki spektar volonterskih grupa, udruga, humanitarnih organizacija, zaklada i filantropskih inicijativa koje uključuju i poslovni sektor) ali i vertikalno sa  gradskim vlastima i službama, centrima za socijalnu skrb te zdravstvenim, socijalnim i obrazovnim ustanovama. Kakvi nama protokoli, IKT alati  i koordinacijski formati za to trebaju?  Što već imamo?
Svaki prijedlog kao i pozitivno iskustvo iz prošlosti kao putokaz je dobrodošao:)

Question Title

* 7. Jeste li zainteresirani sudjelovati u nastavku razgovora i  suradnje na poboljšanju horizontalne suradnje i dijaloga s gradskim vlastima u području socijalne politike i razvoja filantropije na razini Grada Zagreba?

Question Title

* 8. DOPUNSKA MOLBA ZA DONACIJOM ZNANJA: Molimo kratko opišite, ukoliko želite, jedno iskustvo ili dobru praksu iz vašeg kriznog djelovanja koju želite podijeliti s drugima kao izvor inspiracije i učenja (a objavili bismo je u analizi ove ankete). Puno hvala svima ispunjavanju ankete:)

0 of 8 answered
 

T