Здравей!

Какво е това?
Това е проучване сред деца и младежи на възраст между 10 и 17 г. 
Отговаряйки на въпросите, ще може да споделиш според теб на колко години един млад човек би трябвало да може да прави определени неща в живота, например да сключи брак, да напусне училище, за да започне работа и др.

Кои сме ние?
Ние сме Youth Policy Labs - изследователска организация, която работи с УНИЦЕФ. На база на отговорите, които получим, ще изготвим доклад до УНИЦЕФ, за да им помогнем да разработят по-добри програми за младите хора.

От теб зависи!
Твоето участие в това проучване е доброволно. Това означава, че участваш, защото искаш, а не защото някой те принуждава да правиш това. Във всеки момент може да се откажеш да участваш.  
Разкажи на родителите/настойниците си за това проучване, нека те знаят, че си участвал/участвала в него.
Твоите отговори са поверителни, т.е. никой, по никакъв начин няма да научи как точно си отговорил на въпросите.

Как да започнеш?
Ако всичко дотук е ясно, натисни „ДА”, за да продължиш.
Проучването ще бъде отворено за попълване до 10 ноември 2017 г. Въпросите са 42 и ще ти отнемат около 20 минути.
Ако затвориш екрана или кликнеш върху стрелката за връщане в браузера, проучването ще се затвори, отговорите няма да се запазят и няма да може да продължиш нататък.   

Искаш да научиш повече?
Ако имаш въпроси, може да ни пишеш на е-мейл: agematters@youthpolicy.org. За повече информация, посети нашата страница http://www.agemattersnow.org/.
Резултатите от този проект ще бъдат публикувани в началото на 2018 г. на нашия уебсайт на английски, а по-късно – и на уебсайта на УНИЦЕФ на български език.

* 1. Разбираш ли всичко дотук?

Ако имаш зрително увреждане, моля, увеличи екрана. Ако имаш увреден слух, моля, използвай приложението ТТS  (Text-to-Speech Reader). Това проучване може да бъде осъществено чрез софтуер за гласова команда и управление. Не е необходима мишка или клавиатура. Ако ти е нужна помощ при попълване на въпросника, може да се обърнеш към родителите/настойниците си.

T