Kedves Édesanya!

A várandósság alatt felismert, vagy kialakuló cukorbetegség a szülés után – az esetek többségében – megszűnik. A kutatások azonban bebizonyították, hogy azok a kismamák, akik a várandósság alatt szénhidrátanyagcsere-zavarral küzdenek a későbbi életkorban – akár a szülést követő 5-10 éves tünetmentes időszak után – a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása szempontjából fokozott kockázattal rendelkeznek. Ugyanakkor a témával foglalkozó szakemberek – a tudományos vizsgálatok eredményének fényében – hangsúlyozzák az egészséges életmód jelentőségét, amelynek hosszú távú fenntartásával a betegség kialakulása késleltethető.

Annak érdekében, hogy a tudatos életmódvezetést az Ön számára megkönnyíthessük, egy – a terhességi cukorbetegséggel és annak utógondozásával kapcsolatos – kérdőíves felmérés elkészítésében szeretnénk az Ön segítségét kérni!

Köszönjük, hogy a kérdések megválaszolásával segíti munkánkat! Bízunk abban, hogy az eredmények segítségével nemcsak átfogó képet kaphatunk kismamamáink egészségi állapotáról és életmódjáról, hanem lehetőségünk lesz számukra valóban hasznos egészségmegőrző programok szervezésére is.

A kérdőív kitöltése megközelítőleg 20-25 percet vesz igénybe.

Az on-line kitöltési mód megkönnyíti az adatok értékelését, de – amennyiben ez nehézséget okoz Önnek – az Ön területi védőnője segítséget nyújthat a papíralapú kitöltésben.

A kutatás eredményeinek feldolgozására és bemutatására várhatóan 2019 tavaszán kerül sor. Abban az esetben, ha szeretne tájékozódni az elért eredményekről, kérjük, jelezze, és adja meg e-mail elérhetőségét, amelyre összefoglalót küldhetünk Önnek!

Köszönettel:  Az Ön védőnője

Question Title

* 1. Volt-e Önnek terhességi cukorbetegsége?

Abban az esetben, ha Önnek nem volt várandósság alatt felismert, vagy kialakuló cukorbetegsége, a jelenlegi kutatásnak Ön nem célcsoportja, kérjük, ne töltse ki a kérdőívet, köszönjük együttműködését!

T