Upitnik o interesovanju mladih u pogledu EU i načinu na koji žele da pristupe informacijama o EU

Zdravo!
Želimo da te obavestimo da je u toku izrada "Android" aplikacije koja će mladima pružiti sve informacije o Evropskoj uniji (EU) i evropskim integracijama Srbije na jednom mestu i na dohvat ruke.
Naša namera je da te u što većoj meri uključimo i u osmišljavanje izgleda i sadržaja aplikacije i da kroz upitnik razmotrimo sve tvoje ideje kako bi ta aplikacija trebalo da izgleda i šta bi trebalo da sadrži, tj. šta je to što bi ti hteo/la da znaš o EU.

Za popunjavanje upitnika potrebno je da izdvojiš 5 minuta.

Hvala!
Projektni tim Centra za evropske integracije Beogradske otvorene škole

Projekat „Evropa za poneti – unapređenje informisanja mladih o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija“ sprovodi Centar za evropske integracije Beogradske otvorene škole uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Question Title

* 1. Da li čitaš ili gledaš vesti gde se spominje EU?

Question Title

* 2. Kako najčešće dobijaš info o EU?

Question Title

* 3. Šta bi voleo/la da znaš o EU? (Oceni od 1 do 5 stepen interesovanja za navedene teme/oblasti, gde 1 predstavlja najmanje interesantnu temu/oblast, a 5 najviše zanimljivu temu/oblast)

  1 2 3 4 5
Šta je EU i kako funcioniše? Želim da znam više o tome koje su to EU institucije, šta one rade i kako donose odluke. A šta je uloga država? Želim da znam više o poziciji Srbije u tom velikom sistemu kad postane članica EU.
Šta ja imam od EU? Želim da znam više o mojim mogućnostima da se obrazujem, volontiram i radim u EU. Želim da znam o mojim mogućnostima da putujem kroz EU i družim se i sarađujem sa mojim vršnjacima.
Koji su to programi EU i gde mogu da se uključim? Želim da znam da li i na koji način i ja mogu da postanem deo mreže Mladi u akciji, Erazmus +, Evropa za građane i drugih programa za mlade koji postoje u EU.
O čemu Srbija pregovara sa EU? Želim da znam čemu služe pregovori, šta su to pregovaračka poglavlja i zašto moramo da prelazimo taj put. Zašto taj proces traje toliko dugo i da li će i šta će on da promeni u mojoj zemlji?
Koje su koristi od članstva Srbije u EU? Želim da znam čemu to članstvo i u kom pogledu će nam tad biti bolje nego što nam je sad.

Question Title

* 4. Da li više gotiviš informacije u obliku fotke ili teksta?

Question Title

* 5. Od aplikacija koje trenutno imaš na svom telefonu koje su ti najviše kul i koje najčešće koristiš?

Question Title

* 6. Da li imaš neke aplikacije sa vestima na svom telefonu?

Question Title

* 7. Da li te smaraju notifikacije na telefonu ili ne?

Question Title

* 8. Budi iskren/-a, kada čitaš jednu vest, da li je pročitaš celu?

Question Title

* 9. Da li bi voleo/-la da info o EU dobijaš kroz posebnu aplikaciju na telefonu?

Question Title

* 10. Ukoliko bi postojala aplikacija o EU šta bi voleo/-la da ti nudi?
Molim te navedi najmanje tri vrste informacija/oblasti/usluga koje bi aplikacija trebala da sadrži kao npr: vesti, kalendar važnih dešavanja/seminara/konkursa, mogućnost postavljanja pitanja itd.

Question Title

* 11. Hvala najlepše na izdvojenom vremenu. Ukoliko imaš neki dodatni komentar ili pitanje budi slobodan/a i upiši ih u sledeće polje.

T