Camera de Comert si Industrie Neamt in parteneriat cu Asociatia Ecoforest Neamt, Institutia Prefectului Judetului Neamt si Autoritatea Judeteana de Asistena Sociala si Protecta Copilului implementeaza incepand cu luna noiembrie 2013 proiectul "Stabilirea unui parteneriat pentru realizarea unei scheme de garantare pentru tineret in Judetul Neamt- Romania". Proiectul este finantat de Uniunea Europeana in cadrul actiunii pregatitoare "YOUTH GUARANTEE", VP/2012/012 aprobat prin acordul de finantare VS/2013/0225.

Obiectivul proiectului este sprijinirea tinerilor care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul institutional de protecție, în vederea integrării socio-profesionale.

Grupul tinta este format din circa 100 tineri cu vârste între 16 și 24 ani care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul de protecție instituționalizat din județul Neamț, din care se vor selecta 14 tineri pentru aplicarea „Schemei de garantare pentru tineret”.

Schema de garantare pentru tineret isi propune consolidarea abilitatilor tinerilor de a lua o decizie informata si constienta privind alegerea carierei, a profesiei ori a locului de munca.

Pentru a oferi acestor tineri posibilitatea de a lua un contact direct cu piața muncii va rugam sa ne sprijiniti in demersul nostru de a organiza stagii de mentorat de 5 zile cu o durata de 6 ore pe zi in perioada vacantei de vara, in cadrul firmei dumneavoastră. Numărul de persoane care vor participa la stagiul de mentorat rămâne la latitudinea dumneavoastră.

Informatiile privind firmele care vor sprijini Schema de garantare pentru tineret vor fi publicate pe site-ul dedicat proiectului http://www.youthguarantee.ccint.ro/ la secțiunea FIRME PARTENERE pentru a putea fi accesate de grupul ținta.

Va rugam sa completati acest formular de adeziune la Schema de garantare pentru tineret care contine informatiile ce vor fi publicate pe site-ul proiectului.

* 1. Doresc sa particip in calitate de Firma/Institutie Partenera la Schema de Garantare pentru Tineret care se desfasoara in cadrul proiectului "Stabilirea unui parteneriat pentru realizarea unei scheme de garantare pentru tineret in Judetul Neamt- Romania"

* 2. Datele de contact ale firmei/institutiei:

* 3. Scurta prezentare a firmei (obiect de activitate, numar de salariati)

* 4. Sectia/biroul/serviciul unde vor fi primiti la stagiul de mentorat tinerii din grupul tinta

* 5. Numarul de tineri din grupul tinta care vor fi acceptati in cadrul stagiului de mentorat

* 6. Cerinte speciale pentru participantii la stagiile de mentorat

T