Screen Reader Mode Icon

Uvod

Djeca, tinejdžeri i mladi s dijagnozom dijabetesa tip 1 ponekad imaju problema s nastavljanjem svojih sportskih aktivnosti na isti način kao prije dijagnoze. S druge strane roditeljima, nastavnicima i trenerima ponekad nedostaje potrebno znanje, obuka i/ili povjerenje kako bi osigurali da djeca i mladi s dijabetesom mogu sigurno i optimalno sudjelovati u svim sportskim aktivnostima.

Kako bi pokušali riješiti ovaj problem, konzorcij sportskih klubova iz različitih europskih zemalja - TSV Bayer Leverkusen (Njemačka), HAŠK Mladost (Hrvatska), Lazio Volley (Italija), Olympiacos (Grčka), WSC (Austrija) – te organizacija koja predstavlja ljude koji žive sa dijabetesom i stručnjake za dijabetes, International Diabetes Federation Europe, udružili su snage kako bi razvili publikaciju koja će se baviti glavnim pitanjima i problemima svih ključnih dionika - djece i mladih do 25 godina, njihovih roditelja, kao i trenera u klubovima i profesora tjelesne aktivnosti u školama. Projekt je sufinanciran iz programa Erasmus + Europske unije.

Ideja je promoviranje ove publikacije što šire kako bi se osiguralo da osobe s dijabetesom uživaju jednake mogućnosti i potpunu uključenost u sport.

Prvi korak u razvoju ove publikacije je istraživanje koje će se provesti među svim interesnim skupinama u 5 europskih država. Istraživanje ima za cilj utvrditi koje su glavne brige i pitanja koja bi trebala biti uključena u publikaciju.

Upitnik
Anketa traje otprilike 5-10 minuta. Podaci ankete koristit će se isključivo u istraživačke svrhe i neće se koristiti u komercijalne svrhe. Vaši će odgovori ostati u potpunosti povjerljivi i anonimni.

Za djecu u dobi od 6 do 12 godina i dijete i jedan roditelj trebaju ispuniti anketu. U idealnom slučaju, roditelji ne bi trebali nadzirati svoju djecu prilikom ispunjavanja upitnika kako bi izbjegli mogućnost utjecaja na njih.

Question Title

* 1. Pročitao sam uvod i prihvaćam sudjelovanje/pristajem da moje dijete sudjeluje u ovom istraživanju i da se podaci mogu koristiti samo u istraživačke svrhe

T