Draga srednjoškolko, dragi srednjoškolče,

Pozivamo te da se uključiš u zanimljivo istraživanje o korištenju društvenih mreža i medija općenito. Korištenje društvenih mreža poput Facebooka, Twittera, YouTubea, Instagrama, Snapchata i sličnih interaktivnih mrežnih stanica danas je svakodnevna aktivnost mladih. Međutim kako se o njihovom korištenju i učincima na razvoj mladih još puno toga ne zna, a pogotovo ima malo istraživanja u Hrvatskoj, molimo te da svojim odgovorima pomogneš u istraživanju koje provode također mladi, studenti 4. i 5. godine psihologije, Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

U ovom se nizu upitnika nalaze pitanja o tome kako i koliko koristiš medije i socijalne mreže, koje najčešće koristiš, koliko ti se oni sviđaju te nekoliko pitanja o tebi i tvojim odnosima s bliskim osobama.

Molimo te da pažljivo pročitaš uputu za svako pitanje i na njega iskreno odgovoriš. Nema točnih i netočnih, dobrih i loših odgovora, zanima nas tvoje stvarno iskustvo, doživljaj, te tvoji osjećaji i mišljenja.

Ovo istraživanje je u potpunosti anonimno te se nigdje ne traži tvoje ime, a tvoji osobni podaci koristit će nam da usporedimo mlade različite dobi, spola iz različitih gradova i sl. i neće nigdje biti  pojedinačno korišteni. tvoji se odgovori nikako ne mogu povezati s tvojim imenom, a rezultati će biti prikazivani statistički i to samo na grupnoj razini.

U svakom trenutku imaš pravo odustati od ispunjavanja upitnika te to za tebe neće imati nikakve loše posljedice. Ipak te molimo da ustraješ i odgovoriš na sva pitanja jer jedino tako ćemo imati potpune i korisne podatke.
U slučaju bilo kakvih pitanja ili primjedbi možeš nas kontaktirati putem e-maila: gkuterov@ffzg.hr.

Tvoji odgovori su nam vrlo dragocjeni te ti unaprijed zahvaljujemo na uloženom trudu i vremenu. Ispunjavanje ovog upitnika traje oko 15 minuta.
 
8% of survey complete.

T