Οργανώνουμε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα που έγινε ποτέ!

Καθώς οι ηγέτες του κόσμου φτάνουν στη Νέα Υόρκη για την κρίσιμη συνάντηση κορυφής για το κλίμα, θα κατακλύσουμε δρόμους και πλατείες σε όλο τον κόσμο για να τους δείξουμε την αγάπη μας για τον πλανήτη. Έχουμε δύο μήνες για να το οργανώσουμε. Αυτό είναι το σχέδιο:

1) 100% καθαρή ενέργεια. Μέσα απ’αυτή τη δράση, θέλουμε να κάνουμε τοπικές αρχές σε όλο τον κόσμο να δεσμευτούν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά 100% καθαρή ενέργεια (πχ. ηλιακή κι αιολική) μέχρι το 2050. Η μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά είναι κι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε την καταστροφική κλιματική αλλαγή.
2) Παγκόσμια και τοπικά ψηφίσματα. Το Avaaz θα οργανώσει μια γιγαντιαία συλλογή υπογραφών. Μπορείς να παραδώσεις τις υπογραφές που θα μαζέψουμε απ’την περιοχή σου και να οργανώσεις τη δική σου συλλογή υπογραφών αν θέλεις.
3) Οι διοργανωτές και διοργανώτριες θα ετοιμάσουν δράσεις oστις περιοχές τους, θα προσκαλέσουν τον κόσμο μέσω email και Facebook και τους δημοσιογράφους χρησιμοποιώντας εργαλεία, οδηγίες και κάθε λογής υποστήριξη που θα παρέχει το Avaaz.
4) Πράσινες καρδιές. Η κλιματική αλλαγή απειλεί όλα όσα αγαπάμε, γι’αυτό θα χρησιμοποιήσουμε τις πράσινες καρδιές για να δείξουμε την αγάπη μας για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα. Αυτό θα είναι το κοινό σύμβολο που θα ενώσει τις δράσεις μας σε κάθε γωνιά του κόσμου. Θα προβάλουμε τη φωτογραφία της πράσινης καρδιάς που θα τραβήξεις την ημέρα της δράσης σου, σε γιγαντοοθόνη στη Νέα Υόρκη, μπροστά στους παγκόσμιους ηγέτες που θα παραβρεθούν στην συνάντηση κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα.

Αυτό είναι το σχέδιο! Αν έχεις προτάσεις και ιδέες για να το βελτιώσουμε ή να το αλλάξουμε πες μας παρακάτω. Η ομάδα του Avaaz θα διαβάσει τις απαντήσεις σου.

Question Title

* 1. Πόσο ενθουσιασμένος/η είσαι με το σχέδιο; (επίλεξε απ’το 1 μέχρι το 5)

Question Title

* 2. Αν δεν σκοπεύεις να συμμετέχεις εθελοντικά στη διοργάνωση μιας δράσης, τι θα σ’έκανε να αλλάξεις γνώμη;

Question Title

* 3. Αν είσαι διοργανωτής/ρια, σε ποιους τομείς θα χρειαστείς πιο πολύ βοήθεια για να οργανώσεις τη δράση σου; (επίλεξε δύο το πολύ)

Question Title

* 4. Με ποιόν τρόπο θα προτιμούσες να λάβεις βοήθεια;

Question Title

* 5. Με βάση αυτά που ξέρεις, τι αισθάνεσαι για το αίτημά μας προς τις κυβερνήσεις να δεσμευτούν να παρέχουν 100% καθαρή ενέργεια;

Question Title

* 6. Έχεις σχόλια, απορίες ή ανησυχίες σχετικά με τον στόχο μας για 100% καθαρή ενέργεια;

Question Title

* 7. Έχεις εναλλακτικές προτάσεις; Λάβε υπόψη σου πως το αίτημα πρέπει να μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο, γι’αυτό είναι καλύτερα να μην έχουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Question Title

* 8. Με βάση αυτά που γνωρίζεις, πόσο στηρίζεις την πράσινη καρδιά ως σύμβολο της δράσης μας;

Question Title

* 9. Έχεις σχόλια, απορίες ή ανησυχίες σχετικά με το σύμβολο της πράσινης καρδιάς;

Question Title

* 10. Έχεις κάποια άλλη ιδέα για σύμβολα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε; Λάβε υπόψη σου ότι το σύμβολο θα πρέπει να είναι εύκολα αναγνωρίσιμο παντού στον κόσμο, άρα δεν πρέπει να βασίζεται σε λέξεις.

Question Title

* 11. Έχεις άλλες ιδέες για το πώς μπορούμε να κάνουμε την 21η Σεπτέμβρη ακόμη πιο πετυχημένη;

T