Stimați membrii ai Coaliției Europene a Paci,

Sănătatea poate că nu este una dintre competențele Uniunii Europene, însă problemele sociale și discriminarea sunt.

După cum s-a anunțat la Congresul Anual ECPC 2018, Coaliția Europeană a Pacienților cu Cancer conduce la nivelul UE o campanie pentru egalitate socială și de angajare pentru persoanele afectate de cancer. Dorim să vă invităm să veniți alături de noi și să profitați de această oportunitate pentru a ne ajuta să efectuăm schimbări reale în asigurarea drepturilor sociale pentru toate persoanele afectate de cancer din Uniunea Europeană: cei care sunt supuși tratamentului acut, supraviețuitorii și cei cu cancere avansate și metastatice, inclusiv persoanele care îi îngrijesc.

Trebuie să avem o imagine mai bună a diferențelor sociale din Europa. Putem să reușim acest lucru îmbunătățindu-ne cunoștințele cu privire la starea curentă a chestiunilor sociale și oportunităților de angajare din fiecare Stat Membru. Acest lucru va permite Coaliției Europene a Pacienților cu Cancer, dar și membrilor noștri, să solicite dedicare de la persoanele care vor solicita votul nostru la următoarele alegeri pentru Parlamentul European din 2019 și să solicite, de asemenea, instituțiilor din UE să pună nevoile persoanelor cu cancer pe o poziție prioritară în agenda europeană.

Rezultatele acestui studiu ne vor ajuta să avem o imagine mai bună a diferențelor sociale care există în Europa, vor furniza exemple concrete pentru cele mai bune și cele mai nefavorabile practici și ne vor permite să creăm o legătură mai clară între drepturile pacienților cu cancer și drepturile de angajare.

Vă rugăm să răspundeți la următoarele întrebări conform experiențelor dvs. reale sau cunoștințelor profesionale și nu ezitați să adăugați comentarii sau solicitări suplimentare dacă credeți că sunt importante.

Rețineți: indicați referințe clare la orice lege sau reglementare, dacă este cazul. Furnizați informații de contact, dacă sunt disponibile, pentru o persoană din organizația dvs. pe care o putem contacta pentru clarificări.

IMPORTANT: Dacă doriți să previzualizați mai întâi întrebările, faceți clic aici pentru a descărca PDF-ul.

Question Title

* 1. Informatii de contact

T