Studiu privind diaspora armeană

Chestionar

Bine ați venit la studiul privind Diaspora armeană. Vă invităm să vă alăturați acestui proiect important de cercetare și să ne împărtășiți opiniile dvs. în vederea creării unui portret al armenilor din secolul 21 din întreaga lume. Opiniile fiecărei persoane contează.


Acest studiu este conceput pentru a colecta informații în scopuri de cercetare. Nu vă cerem numele sau detaliile de contact. Scopul nostru este de a strânge informații despre atitudini, idei și preocupări din jurul diasporei armeneşti. Răspunsurile dvs.vor fi utile cercetătorilor, profesorilor și organizațiilor, atât în ​​prezent, cât și în viitor. Dacă vă considerați armeni și/sau de origine armeană, ne-ar face plăcere să ne informați. Vă mulțumim anticipat pentru participarea la Studiul privind Diaspora armeană.Vă rugăm să rețineți:· Răspunsurile dvs. sunt și vor rămâne anonime.

· Nu există răspunsuri corecte sau greșite la niciuna dintre întrebări.

· Vă rugăm să continuați până la sfârșitul sondajului. Puteți trece peste întrebările la care nu doriți să răspundeți.

· Datele din chestionarele completate vor fi puse la dispoziție pe un site dedicat Studiului, pentru profesori și cercetători în formă agregată și anonimă. Nu va fi posibil să identificați respondenții individuali.

·   Scopul nostru este de a ne asigura că o mare varietate de armeni participă la studiu în fiecare oraș/ comunitate, inclusiv femei și bărbați, tineri și bătrâni, activiști și lideri, precum și pe cei care se pot simți în afara oricărei comunități.


Definiții utile pentru acest sondaj:


Diasporă: Persoanele care trăiesc în diferite țări şi care s-au răspândit dintr-un centru iniţial, istoric, dar continuă să creeze conexiuni între ele prin legături familiale, instituționale sau comerciale.

 

Comunitate: o zonă locală la care armenii se raportează ca fiind aparţinători, unde există si alți armeni cu care pot interacționa și unde, deseori, există anumite instituții, cum ar fi biserici, școli și cluburi, unde pot participa, dacă doresc.


Ca parte componentă a acestui chestionar, veți întâlni întrebări referitoare la etnie, opinii politice și credințe de natură religioasă și spirituală. Puteți refuza să răspundeți la oricare din întrebări sau să participați la acest studiu. Politica de confidențialitate detaliată poate fi accesată aici:  https://www.armeniandiasporasurvey.com/privacypolicy.

Question Title

* 1. Vă rugăm completați acest chestionar în cazul în care vă considerați armean sau de origine armean și dacă aveți ca vârstă minimum 16 ani. Doriți să continuați?

Question Title

* 2. Partea I. A fi armean

Cu următoarele întrebări, am dori să explorăm ce înseamnă armean pentru dvs. Nu există răspunsuri corecte sau greșite – suntem interesați să aflăm ce credeţi despre aceste subiecte.

 

A1. Care dintre următoarele răspunsuri descriu mai bine modul în care vă gândiți la voi înșivă? Vă rugăm să selectați un răspuns.

Question Title

* 3. A2.Prin ce vă definiți identitatea armeană? Selectați până la trei variante dintre cele mai importante trăsături pentru dvs.

Question Title

* 4. A3. Câţi dintre prietenii dvs. sunt armeni (cu aproximaţie)

Question Title

* 5. A4. Luând în considerare prietenii dvs. armeni, câţi dintre ei au rădăcini în aceeaşi regiune cu dvs.?

Question Title

* 6. A5. Puteți împărtăși locațiile geografice pe care le considerați parte a identității dvs. ca fiind armean? Puteţi menţiona câte doriţi.

Question Title

* 7. A6. În ce proporţie, cu aproximaţie, partenerii dvs. de viaţă sunt/au fost armeni?

Question Title

* 8. A7. Care dintre următoarele le-aţi învăţat sau aţi încercat să le învăţaţi, fie privindu-le şi, apoi, participând, pe măsură ce ați crescut, fie prin cursuri? Selectați tot ce corespunde.

Question Title

* 9. Partea a II-a. Limba şi modul de a vorbi

Următoarele întrebări sunt despre limbă şi cum comunicăm

A8. Cum aţi caracteriza fluenţa dvs. în utilizarea limbii armene?

Question Title

* 10. A9.1. În ce limbă vorbiţi cu soţul/soţia/ partenerul/ partenera dvs.? Dacă vorbiţi (aţi vorbit) mai mult de o limbă străină, puteţi alege una sau mai multe variante.

Question Title

* 11. A9.2. Dacă sunt mai multe limbi străine: care este (a fost) limba principală în cadrul conversaţiei dvs.?

Question Title

* 12. A9.3. În ce limbă vorbiţi cu părinţii dvs.? Dacă vorbiţi (aţi vorbit) mai mult de o limbă străină, puteţi alege una sau mai multe variante.

Question Title

* 13. A9.4. Dacă sunt mai multe limbi străine: care este (a fost) limba predominantă în cadrul conversaţiei dvs.?

Question Title

* 14. A9.5. În ce limbă vorbiţi cu bunicii dvs.? Dacă vorbiţi (aţi vorbit) mai mult de o limbă străină, pentru bunici diferiţi, puteţi alege una sau mai multe variante.

Question Title

* 15. A9.6. Dacă sunt mai multe limbi străine: care este (a fost limba principală în cadrul conversaţiei dvs.?

Question Title

* 16. A9.7. În ce limbă vorbiţi cu copiii dvs.? Dacă vorbiţi (aţi vorbit) mai mult de o limbă străină, puteţi alege una sau mai multe variante.

Question Title

* 17. A9.8. Dacă sunt mai multe limbi străine: care este (a fost) limba principală în cadrul conversaţiei dvs.?

Question Title

* 18. Partea a III-a. Comunitatea dvs.

 

Următoarele întrebări se referă la opinia dvs. despre diaspora armeană și comunitatea dvs. locală.

 

A10. Care sunt cele mai mari pericole pentru puterea comunităţii dvs. armeneşti? Alegeți până la trei variante dintre ele pe care le considerați cele mai importante.

Question Title

* 19. A11. Care sunt activităţile de care are nevoie comunitatea dvs. locală armeană? Vă rugăm, alegeţi pâna la trei variante pe care le consideraţi a fi cele mai importante.

Question Title

* 20. A12. Sunteţi implicat politic, în mod activ, în orice partid sau mişcare politică armenească?

Question Title

* 21. A13. Participaţi, în mod regulat, la evenimente armeneşti legate de cultură, de caritate, profesionale, de întâlnire cu compatrioţi, de recunoaştere a diverselor locuri, sport sau legate de tineret? Daca DA, vă rugăm să listaţi maximum trei dintre ele.

Question Title

* 22. A14. Dacă NU, puteţi, vă rugăm, să specificaţi motivele? Dacă sunt valabile, selectaţi-le pe toate.

Question Title

* 23. A15. Aţi urmat vreodată o Şcoală Generală Armenească sau aţi participat la cursuri ţinute după terminarea orelor/ în week-end, atunci când aţi fost copil? Dacă da, pentru cât timp?

Question Title

* 24. A16.V-aţi trimite sau v-aţi trimis copiii dvs. la o Şcoală Generală Armenească sau la un program organizat după cursuri/în week-end-uri?

Question Title

* 25. A17. Ce doriţi ca şcolile armeneşti să asigure copiilor dvs.? Vă rugăm să alegeţi pâna la trei propuneri pe care le găsiţi a fi cele mai importante.

Question Title

* 26. Partea a IV-a. Religie şi spiritualitate

 

Spuneţi-ne despre rolul religiei şi a spiritualităţii în cadrul comunităţii dvs. şi în viaţa personală

 

A18.Sunteţi afiliat (membru) la oricare dintre următoarele? Selectaţi-le pe toate, dacă este cazul.

Question Title

* 27. A19. Credeţi in Dumnezeu?

Question Title

* 28. A20.Este importantă pentru dvs. religia sau viaţa spirituală?

Question Title

* 29. A21.Ar trebui ca femeile să aibă posibilitatea de a fi hirotonisite în bisericile armeneşti?

Question Title

* 30. A22. În opinia dvs., poate fi cineva de altă credinţă şi să fie si armean? Dacă da, vă rugăm să selectaţi tot ceea ce credeţi că ar putea fi acea persoană.

Question Title

* 31. A23. Cât de important este, astăzi, Creştinismul pentru identitatea armenească?

Question Title

* 32. Partea a V-a. Angajamentul comunitar

Aceste întrebări se referă la angajarea dvs. politica în cadrul comunității dvs.

 

A24. Aţi votat la ultimele alegeri din România?

Question Title

* 33. A25. Care, din următoarele, se apropie cel mai mult de descrierea părerilor dvs. politice?

Question Title

* 34. A26. Care, din următoarele, consideraţi dvs. că reprezintă patria? Vă rugăm să selectionaţi toate cele care corespund.

Question Title

* 35. Partea a VI-a. Republica Armenia şi Artsakh

Următoarele întrebări se referă la Republica Armenia (RA) & Artsakh/Nagorno Karabakh (NK).

 

A27. Ce fel de legături active aveţi, în mod curent, cu Republica Armenia sau Artsakh? Vă rugăm să selecţionaţi toate cele care corespund

Question Title

* 36. A28. Aţi vizitat vreodată Republica Armenia sau Artsakh?

Question Title

* 37. A29. V-aţi gândit să trăiţi permanent în Republica Armenia?

Question Title

* 38. A30. Cât de des urmăriţi evenimentele curente din Republica Armenia şi Artsakh redate în mass media sau online?

Question Title

* 39. A31. Care din următoarele domenii din Republica Armenia ar trebui să fie sprijinite de către comunităţile din diaspora? Vă rugăm să alegeţi până la trei sugestii.

Question Title

* 40. A32. Şi în ce moduri ar putea sprijini Republica Armenia comunitatea dvs. locală?

Question Title

* 41. Partea a VII-a. Poporul armean şi proiecte armeneşti

 

Unele gânduri finale.

 

A33. Dacă aţi fi în situaţia de a putea distribui sprijin financiar pentru a ajuta proiecte pentru armeni oriunde în lume, ce aţi alege? Puteţi nominaliza până la trei proiecte.

Question Title

* 42. A34. Aţi putea, vă rugăm, să numiţi o persoană contemporană armeană sau o realizare în orice domeniu al vieţii, de la cel politic la cel cultural, care vă conferă un sentiment de mândrie?

Question Title

* 43. A35. Numiţi o persoană de naționalitate armeană sau o organizaţie (politică, filantropică, religioasă, culturală sau de alt gen; fie din comunitatea dvs. locală, fie transnaţională) din Diaspora care consideraţi că a făcut un lucru bun, fiind lider în acel domeniu, începând cu anul 2000.

Question Title

* 44. A36. Unii armeni consideră că identităţile LGBT nu sunt compatibile cu identitatea armenească. Alţi armeni cred că identitatea armenească include şi identităţile LGBT. Dacă ar fi să alegeţi între aceste două opinii, care ar fi mai apropiată de a dvs. :

Question Title

* 45. Partea a VIII-a. Demografie socială

 

După cum cunoaşteti, armenii sunt o adevărată comunitate globală: ei trăiesc peste tot în lume. Prin următoarele întrebări dorim să cunoaştem mai multe despre dvs., unde trăiţi şi de unde sunteţi, dvs. şi familia dvs.

 

A37. În prezent, care este locul dvs. de reşedinţă?

Question Title

* 46. A38. Şi unde, în care oraş şi ţară, v-aţi născut?

Question Title

* 47. A39. Mulţi armeni deţin cetăţenia mai multor ţări. Vă rugăm să ne indicaţi ţările în care deţineţi cetăţenia sau un paşaport:

Question Title

* 48. A40. Când s-a/s-au stabilit în România primul/i membru/membri de origine armeană al/ai familiei dvs. din oricare parte a părinţilor dvs.?

A. În ce an aţi/au sosit?

Question Title

* 49. A40. Când s-a/s-au stabilit în România primul/i membru/membri de origine armeană al/ai familiei dvs. din oricare parte a părinţilor dvs.?

B. Şi cine a fost acesta?

Question Title

* 50. A41. Sunt/au fost părinţii dvs. armeni?

A. Mama dvs.

Question Title

* 51. A41. Sunt/au fost părinţii dvs. armeni?

B. Tatăl dvs.

Question Title

* 52. A42. Anul naşterii dvs.?

Question Title

* 53. A43. Sexul dvs.

Question Title

* 54. A44. Care este cel mai înalt nivel educațional al dvs.?

Question Title

* 55. A45. Care este/a fost tipul principal de angajare?

Question Title

* 56. A46. Ce lucraţi/aţi lucrat? Vă rugăm să includeţi ca activitate şi casnic, părinte casnic permanent sau jumătate de normă, îngrijitor. Dacă sunteţi pensionar, menţionaţi ocupaţia/ocupaţiile anterioară/anterioare pensionării. Vă rugăm să menţionaţi ocupaţia prezentă sau cea mai recentă.

Question Title

* 57. A47. Care este starea dvs. civilă în prezent?

Question Title

* 58. A48. Dacă sunteți căsătoriți sau aveți o relație pe termen lung, care  punct descrie cel mai bine rudenia actuală / cea mai recentă a soțului / partenerului dvs.?

Question Title

* 59. A49. Ați putea să ne spuneți de unde ați aflat despre studiul nostru?

Question Title

* 60. A50. Ce întrebare lipsește din acest chestionar?

Și cum aţi răspunde?

Question Title

* 61. R51.La ultimul recensământ oficial (2011) ce etnie ați menționat?

Question Title

* 62. R52. Cu cine ați votat la ultimele alegeri parlamentare (2016)?

Question Title

* 63. A51. V-a ajutat cineva să completaţi chestionarul?

Question Title

* 64. A52. Puteţi să ne spuneţi unde aţi completat chestionarul?

Question Title

* 65. A53 . În ce localitate locuiţi în momentul de faţă?

0 of 65 answered
 

T