Screen Reader Mode Icon
Балканката истражувачка репортерска мрежа врши мапирање на предизвиците со кои се соочуваат новинарите и медиумските работници, како резултат на појавата на Ковид-19, во земјите од Централна и Југоисточна Европа. Ние сакаме да ги слушнеме вашите ставови поврзано со професионалните, финансиските и здравствените проблеми што сте ги искусиле и какви краткорочни и долгорочни последици, можеби очекувате од оваа криза.

Податоците од оваа анкета ќе бидат безбедно чувани и ќе се користат само за сторијата на БИРН за ефектите од пандемијата на корона вирусот, врз, и онака, кревката медиумска сцена во овој регион. Ние ги почитуваме нашите извори и никогаш не ги споделуваме вашите податоци без ваша согласност.

Question Title

* 1. Која е вашата улога во покривањето на Ковид-19?

Question Title

* 2. Од која држава сте?

Question Title

* 3. Кој е најголемиот проблем со кој сте се соочиле при известувањето за Ковид-19?

Question Title

* 4. Дали работите од дома или од канцеларија?

Question Title

* 5. Каква поддршка најмногу му е потребна на вашиот медиум и на неговите новинари? (ве молиме, дајте оценка од 1 до 6, при што 1 е најголема, а 6 најмала оценка)

Question Title

* 6. Дали постојат други потреби, кои не се наведени во претходното прашање. Доколку има, ве молиме наведете кои.

Question Title

* 7. Каков вид на поддршка сте добиле од вашиот работодавач за време на пандемијата на Ковид-19? Ве молиме, опишете.  

Question Title

* 8. Дали губите приходи како резултат на појавата на корона вирусот?

Question Title

* 9. Ако одговорот е да, ве молиме опишете како избивањето на пандемијата Ковид-19 влијае финансиски врз вашиот медиум?

Question Title

* 10. Дали имате платено боледување, ако треба да останете во самоизолација или во карантин?

Question Title

* 11. Дали вашиот работодавец ви обезбедил соодветна заштитна опрема на работа?

Question Title

* 12. Дали беше тешко да добиете дозвола да известувате за време на полициски час?

Question Title

* 13. Дали сте имале проблеми или непријатности додека сте известувале за време на полициски час?

Question Title

* 14. Доколку сте имале проблеми, опишете какви.

Question Title

* 15. Колку често добивате одговор од официјални извори, на вашите прашања врзано за Ковид-19?

Question Title

* 16. Дали се сменил бројот на прашања што останале неодговорени од официјалните институции, во споредба со времето пред Ковид-19? Дали има повеќе или помалку неодговорени прашања?

Question Title

* 17. Кој вид на прашања останале неодговорени? (ве молиме, наведете пример)

Question Title

* 18. Дали сметате дека ситуацијата со медиумите во вашата земја ќе се смени после Ковид-19?

Question Title

* 19. Ако одговорот е да, ве молиме, опишете на кој начин.

Question Title

* 20. Дали вашиот медиум има специфична алатка или начин за борба против дезинформациите/за верификација на информациите?

Question Title

* 21. Ако одговорот е да, ве молиме опишете како.

Question Title

* 22. Како се информирате за вестите и сториите?

Question Title

* 23. Која алатка за комуникација ја користите за да ги обезбедите вашите извори?

Question Title

* 24. Дали сметате дека известувањето за Ковид-19 има влијание врз вашето ментално здравје?

Question Title

* 25. Дали, додека трае пандемијата на корона вирусот, работите помалку или повеќе од вообичаеното?

Question Title

* 26. Дали би биле задоволни ако го објавивме вашето име во сторијата?

Question Title

* 27. Ако одговорот е да, ве молиме напишете го вашето име и презиме.

Question Title

* 28. Дали може да ве контактираме, доколку имаме дополнителни прашања?

Question Title

* 29. Ако одговорот е да, на кој начин е најдобро да ве контактираме. Изберете што ви одговара и соодветно на тоа, оставете контакт детали.

Забелешка: Ние ќе ве контактираме единствено во врска со информациите што сте ги дале во оваа анкета. Нема да ве спамираме или да ги користиме вашите контакт детали за други цели.

0 of 29 answered
 

T