1.

Question Title

* 1. De câte ori ați accesat portalul de date deschise www.date.gov.md pe parcursul ultimelor 12 luni?

Question Title

* 2. Dacă ați răspuns DA la întrebarea precedentă, ați găsit pe portal setul (seturile) de date pe care le-ați căutat?

Question Title

* 3. Ați utilizat vreodată (vizualizat, descărcat, analizat, făcut referință la) seturile de date deschise de pe portalul date.gov.md pe parcursul ultimelor 12 luni?

Question Title

* 4. Dacă este cazul Dvs., Vă rugăm să evaluați pe o scară de la 1 la 5 utilitatea seturilor de date vizualizate/descărcate de pe portal (unde 1 = absolut inutile și 5 = foarte utile):

  1 2 3 4 5
Utilitatea seturilor de date vizualizate/descărcate de pe portal:

Question Title

* 5. La dorință, puteți veni cu sugestii pentru îmbunătățirea calității datelor și sporirea accesului la date plasate pe portalul date.gov.md:

Question Title

* 6. Vă rugăm să evaluați / dați o notă în ordine crescătoare (de la 0 la 5) nivelului de importanță a deschiderii datelor din domeniile de mai jos, pentru scopurile Dvs. profesionale sau personale

  0 1 2 3 4 5
Sănătate
Finanțe / Cheltuieli Publice
Agricultură
Transport și Infrastructura Drumurilor
Mediu
Situatia criminogenă din țară
Energetică
Economie și Comerț
Achiziții Publice
Dezvoltare Regională
Protecția Socială și Muncă
Educație
Știință și Cercetare
Cultură
Turism
Sport
Asigurări Sociale

Question Title

* 7. Pe lângă seturile de date deja disponibile pe portal, ce seturi de date din domeniile de interes pentru Dvs. ați dori să găsiți pe portalul date.gov.md? (opțional)

Question Title

* 8. În toamna a. 2018 se planifică organizarea unui concurs de aplicații - Hackathon Date Deschise. În cadrul competiției, echipe multidiscipinare de tineri dezvoltatori/specialiști în Tehnologii Informaționale, activiști civici, jurnaliști, inovatori vor dezvolta aplicații în baza Datelor Deschise disponibile pe portalul date.gov.md, pentru a le oferi cetățenilor în formate mai prietenoase și simple, cu corelarea între diferite date, prezentarea grafică pe hărți etc. (vezi exemple aici: http://date.gov.md/ro/aplicatii) Care sunt problemele sociale majore, la soluționarea cărora ar fi important să existe aplicații prietenoase publicului larg (aveți ocazia să ne sugerați tematica următorului Hackathon)?

T