Screen Reader Mode Icon
Ovo istraživanje dio je projekta WE.Circular koji finansira Dunavski transnacionalni program - “Jačanje digitalnih i industrijskih kapaciteta za održivu cirkularnu tranziciju preduzetnica u Dunavskoj regiji”. Pozivamo Vas da učestvujete i doprinesete ocjeni čiji je cilj razumijevanje jedinstvenih vještina, potreba i izazova s kojima se susreću preduetnice u dunavskoj regiji. Ovo je istraživanje dio šire inicijative za potporu tranziciji prema održivoj, digitalno integrisanoj i cirkularnoj ekonomiji. Vaši su uvidi za nas neprocjenjivi i direktno će doprinijeti oblikovanju politika i strategija koje potiču poticajno okruženje za preduzetnice.

Ova anketa nastoji prikupiti detaljan uvid u:
  • Trenutno stanje kompanija u vlasništvu ili suvlasništvu žena u kontekstu cirkularne ekonomije (CE), digitalizacije i industrije 4.0 (i4.0).
  • Izazove i prilike koje donosi usvajanje strategija pametne specijalizacije (S3) i vanjski uticaji kao što su COVID-19 i rat u Ukrajini.
  • Specifične potrebe za potporom i resursima kako bi se omogućio uspješan prijelaz na praksu CE-a i integraciju digitalnih tehnologija.

Ispunjavanje ankete trebalo bi trajati otprilike 10 minuta. Vaši će odgovori biti povjerljivi i koristit će se samo u svrhu ovog istraživanja. Rezultati će biti objavljeni u zbirnom obliku i neće biti moguće identificirati pojedinačnog učesnika. Vaše učestvovanje je u potpunosti dobrovoljno i možete odustati u bilo kojem trenutku. Vaše će povratne informacije direktno utjecati na razvoj ciljanih strategija potpore i političkih preporuka usmjerenih na osnaživanje preduzetnica u dunavskoj regiji. Učestvovanjem pridonosite inkluzivnijoj, održivijoj i prosperitetnijoj ekonomskoj budućnosti.

Cijenimo vaše vrijeme i informacije koje ste nam pružili. Ako imate pitanja ili su vam potrebne dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte na amra.kapo@efsa.unsa.ba.
0 od 32 odgovoreno
 

T