Drage kolegice i kolege,

pozivamo Vas da sudjelujete u 2. dijelu istraživanja o stavovima stručnjaka koji provode psihoterapiju i savjetovanje u Hrvatskoj prema upotrebi modernih tehnologija u okviru ovih djelatnosti.

Zahvaljujemo svima Vama koji ste sudjelovali u 1. dijelu istraživanja u kojem smo željeli provjeriti kakve stavove prema ovom aktualnom pitanju imaju stručnjaci u našoj zemlji te ispitati faktorsku strukturu skale stavova.

Cilj 2. dijela istraživanja je ispitati ponovljivost dobivene strukture upitnika.  Ova anketa značajno je kraćeg trajanja od prethodne te procjenujemo da će Vam za ispunjavanje trebati manje od 5 minuta.

U istraživanju mogu sudjelovati svi stručnjaci koji provode psihoterapiju ili savjetovanje u Hrvatskoj, bez obzira na zvanje (liječnici, psiholozi, pedagozi itd.), vrstu i modelitet psihoterapije (BKT, psihoanaliza, gestalt, grupna, partnerska itd.) i bez obzira na to jesu li sudjelovali u 1. dijelu listraživanja ili ne.

Istraživanje provode prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić, redovita profesorica na Katedri za kliničku i zdravstvenu psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Branka Bagarić, mag. psih., viša stručna suradnica Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kogntivne terapije, doktorandica Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Ako imate pitanja u vezi istraživanja, možete nas kontaktirati na: njbegic@ffzg.hr i branka.bagaric1@gmail.com.

Unaprijed zahvaljujemo svima na vremenu!

T