Tisztelt Fogyasztó!

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata – amelynek az Európai Fogyasztói Központ Magyarország is tagja –jelenleg egy közös projekt keretében felmérést végez az alábbi témában: “Interneten foglalt nyaralás: a feltüntetett ár valóban a végső ár?”. 2015-ben sok fogyasztói panasz érkezett az Európai Fogyasztói Központok Hálózatához azzal kapcsolatban, hogy online módon történt autóbérlésnél, internetes repülőjegy vásárláskor vagy szállásfoglaláskor a fogyasztóknak az eredetileg feltüntetett árhoz képest végül magasabb összeget kellett vagy kellett volna fizetniük az adott szolgáltatásért. Esetleg már Ön is került ilyen helyzetbe?

Tisztelt fogyasztó! Kérjük, szánjon rá néhány percet, és ossza meg velünk értékes tapasztalatait.

Az Ön segítsége lehetőséget teremt számunkra, hogy felmérjük, hogy az utazási szolgáltatások online foglalása esetében mennyire jellemző az eredetileg feltüntetett árhoz képest történő árnövekedés, amely egyébként sérti az európai fogyasztói jogokat. Ezen probléma elemzése elengedhetetlen egy jól működő egységes piac működésének fenntartása, az európai fogyasztói jogok fejlődése, továbbá a fogyasztói tudatosság növelése érdekében, hogy a fogyasztók tisztában legyenek az őket megillető jogokkal, amikor az Európai Digitális Egységes Piac segítségével nyaralásukat kívánják lefoglalni.

Question Title

* 1. Foglalt-e Ön repülőjegyet, szállást vagy intézett autóbérlést az interneten keresztül 2015-ben?

Question Title

* 2. Az online foglalás legelején feltüntetett ár megegyezett azzal az összeggel, amelyet Önnek végül a foglalásért fizetnie kellett vagy kellett volna?

Question Title

* 3. Amennyiben nem, az árnövekedés oka ez volt:

Question Title

* 4. Mit tett Ön, miután szembesült az árnövekedéssel?

Question Title

* 5. Amennyiben Ön nem élt panasszal, kérjük, hogy az alábbiak közül válassza ki, hogy miért döntött így:

Question Title

* 6. Amennyiben panaszt nyújtott be, végül az eredményesen zárult?

Question Title

* 7. Az Ön neme:

Question Title

* 8. Az Ön életkora:

T