Ondernemen als way of life | Survey Lente 2016

In oktober 2015 ben ik (Pieterjan) begonnen met het schrijven van een boek. Het gaat over ondernemen. Niet de administratieve kant ervan. Daar zijn universiteitsbibliotheken vol over geschreven. Het gaat over hoe je met jouw idee de wereld kunt verrijken en manieren kunt vinden om dat gestalte te geven.

Ik schrijf dat boek nu samen met ongeveer 40 andere mensen. Zij lezen mee via Google Docs en in een Facebook Groep. 

Ook werken wij (Sanne en Pieterjan) aan een leergang om mensen die overwegen te gaan ondernemen te helpen om hun idee in de wereld te zetten.

Wij kijken naar ondernemen als iets dat je doet vanuit je hart en met anderen. Het is ondernemen met de menselijke maat. Een way of life, die je in staat stelt om, binnen of buiten bestaande organisaties, het werk aantrekkelijker vorm te geven en daaraan meer plezier te beleven. Zelf de regie hebben over je werk. Om jouw idee in de wereld te zetten. En het risico durven nemen om (schijn)zekerheden los te laten.

Het boek en de leergang zijn onder andere bedoeld voor jonge mensen die willen gaan ondernemen (bijv. studenten), of anderen die overwegen te gaan ondernemen. Of daarmee net begonnen zijn.

Heel graag zouden wij een wat beter beeld krijgen over wat jou bezig houdt met betrekking tot ondernemen. Zou jij daarom deze vragenlijst willen invullen?

Alvast bedankt!

Question Title

* 1. Welke van onderstaande zinnen omschrijft jouw ondernemersambities het beste?

Question Title

* 2. Stel dat je zou gaan ondernemen, wat zou dan jouw #1 belangrijkste uitdaging zijn?

Question Title

* 3. Stel dat je zou gaan ondernemen, wat zou jou dan frustreren of irriteren?

Question Title

* 4. Stel: je zou een wens mogen doen, en je zou 1 ding mogen veranderen ten dienste aan jouw ondernemersambities. Wat zou dat zijn?

Question Title

* 5. Wat is je leeftijd?

Question Title

* 6. Wat doe je in het dagelijkse leven?

Question Title

* 7. We zijn benieuwd naar de verhalen achter de antwoorden. Zouden we je hierover eventueel mogen bellen of mailen? Laat dan je naam, mailadres en telefoonnummer achter

Question Title

* 8. Heb je verder nog vragen, opmerkingen of aanvullingen? Laat ze hier achter!

Dank voor het invullen van deze vragen! Wil je op de hoogte blijven van het schrijven en verschijnen van het boek of het ontwerp van de leergang? Schrijf je dan in voor de mailinglijst, via de website: www.ondernemenalswayoflife.nl.

Hartelijke groet,
Sanne en Pieterjan

T