Καλώς ορίσατε στη δημοσκόπηση INIS

Δημοσκόπηση για την εφαρμογή της  Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας (ΔΔΦ ή NCP: Nutrition Care Process) και της Ορολογίας Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας (ΟΔΔΦ ή NCPT: Nutrition Care Process Terminology)

 Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος σε μια διεθνή έρευνα δημοσκόπησης σχετικά με την εφαρμογή της ΔΔΦ (NCP) και της ΟΔΔΦ (NCPT) από διαιτολόγους. Η δημοσκόπηση είναι διαδικτυακή (web-based) και θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά για να τη συμπληρώσετε.  

Η παρούσα ερευνητική μελέτη διεξάγεται από το International NCP and NCPT Implementation Survey (INIS) Consortium  (Κοινοπραξία για τη Διεθνή Δημοσκόπηση Εφαρμογής της ΔΔΦ (NCP) και ΟΔΔΦ (NCPT) (INIS), που συντονίζεται από την Δρ. ‘Ελιν Λόβεσταμ, Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, Σουηδία. Η υπεύθυνη ερευνήτρια για τη συλλογή δεδομένων στην Ελλάδα είναι η Δρ Κωνσταντίνα Παπουτσάκη.

 Γενικές πληροφορίες
Η Διαδικασία Διατροφικής Φροντίδας, ΔΔΦ (NCP: Nutrition Care Process) αναπτύχθηκε για να παρέχει στους διαιτολόγους ένα πλαίσιο για τη συστηματική επίλυση προβλημάτων που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια της διατροφικής φροντίδας. Η Ορολογία Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας, ΟΔΔΦ (NCPT: Nutrition Care Process Terminology) αναπτύχθηκε με στόχο να αυξηθεί η συνέπεια και σαφήνεια στην κλινική αρχειογράφηση/τεκμηρίωση.

O σκοπός αυτής της μελέτης είναι να αξιολογηθούν οι διεθνείς και εθνικές εφαρμογές και στάσεις για τη ΔΔΦ (NCP) και ΟΔΔΦ (NCPT) σε δέκα διαφορετικές χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Δανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Σουηδία, Ελβετία και ΗΠΑ.

Ποιός μπορεί να συμμετάσχει σ’αυτή τη μελέτη;
Όλοι οι διαιτολόγοι/διατροφολόγοι μπορούν να συμμετέχουν. Μας ενδιαφέρουν απαντήσεις τόσο από διαιτολόγους που χρησιμοποιούν τη ΔΔΦ (NCP) και την ΟΔΔΦ (NCPT) όσο και από εκείνους που δεν τις χρησιμοποιούν.

Πρακτικά τι σημαίνει η συμμετοχή στη μελέτη;
Αν επιλέξετε να συμμετέχετε στη μελέτη, θα κληθείτε να απαντήσετε σε μια διαδικτυακή δημοσκόπηση, που θα πάρει περίπου 20 λεπτά από το χρόνο σας. Η δημοσκόπηση περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικές με δημογραφικά δεδομένα (για να περιγράψουμε το δείγμα), και ερωτήσεις σχετικές με την εφαρμογή της ΔΔΦ (NCP) και της ΟΔΔΦ (NCPT), στάσεις και γνώσεις. Θα πρέπει να ολοκληρώσετε όλη τη δημοσκόπηση σε μια δόση: που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να σώσετε μέρη της δημοσκόπησης και να επιστρέψετε σε αυτήν για να ολοκληρώσετε το υπόλοιπο αργότερα. Αυτό συμβαίνει επειδή θα επιτρέψουμε περισσότερες από μία συμμετοχές από τον ίδιο υπολογιστή, επειδή υπάρχουν διαιτολόγοι που μοιράζονται τον ίδιο υπολογιστή στον χώρο εργασίας.

 Για την έρευνα χρησιμοποιείται το Survey Monkey ™. Εμείς δεν θα συλλέξουμε και δε θα χρησιμοποιήσoυμε καμία διεύθυνση πρωτόκολλου διαδικτύου (IP addresses) ή άλλες πληροφορίες που θα μπορούσαν να συνδέσουν τη συμμετοχή σας στον υπολογιστή σας ή στην ηλεκτρονική συσκευή σας. Οι απαντήσεις σας θα παραμείνουν απολύτως εμπιστευτικές και τα ψηφιακά δεδομένα θα αποθηκευτούν σε ασφαλισμένο υπολογιστή. Κάθε διαθέσιμη έκθεση αυτής της μελέτης στο κοινό δεν θα περιλαμβάνει καμία ατομική πληροφορία από την οποία θα μπορούσατε να ταυτοποιηθείτε.

Εθελοντική συμμετοχή
Η συμμετοχή σας στη μελέτη είναι εθελοντική. Μπορείτε να επιλέξετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις επιθυμείτε κενές ή να αποσύρετε τη συμμετοχή σας μη υποβάλλοντας  τις απαντήσεις σας. 

Αποτελέσματα
Μετά από τη μελέτη, τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε επιστημονικά διαιτολογικά περιοδικά (peer-reviewed dietetic journals). Αν έχετε απορίες ή θέλετε μια σύνοψη των αποτελεσμάτων αυτής της μελέτης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ερευνητή, στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Question Title

* Περαιτέρω πληροφορίες
Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, παρακαλώ επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους ερευνητές:
Dr Elin Lövestam, PhD, RD, Department of Food, Nutrition and Dietetics, Uppsala University: elin.lovestam@ikv.uu.se                                                                     
Dr Constantina Papoutsakis, PhD, RD, Research International Scientific Affairs, Academy of Nutrition and Dietetics: cpapoutsakis@eatright.org

Πατώντας τον διαδικτυακό σύνδεσμο δηλώνετε τη συγκατάθεσή σας να συμμετάσχετε στη δημοσκόπηση.

 
3% of survey complete.

T