Date generale

Datele din literatură au demonstrat că pacienții cu patologii autoimune prezintă un risc mai mare de infecție SARS-CoV-2 comparativ cu populația generală. Aceștia, odată infectați, au un risc mai mare de evoluție gravă, cu admitere în ATI și chiar deces, iar corticoterapia ca tratament de fond a reprezentat un factor de prognostic negativ.

Dorim să facem un studiu prospectiv cu două componente, una care să evalueze impactul pandemiei SARS-CoV-2 asupra dumneavoastră (pacienții cu patologii autoimune/mediate imun de pe teritoriul României), și a doua prin care să evaluăm eventualele efecte adverse ale vaccinului asupra evoluției bolii de fond.

Pentru a realiza primul deziderat, trebuie doar să completați chestionarul.

Pentru cel de-al doilea, vă vom urmări timp de 6 luni, fie că vă veți vaccina, fie că nu (pentru a compara frecvența apariției evenimentelor la cele/cei care s-au vaccinat și la cele/cei care nu s-au vaccinat).

Ce presupune acest lucru?

1.      Sa acceptati sa participati la studiu prin completarea urmatorului chestionar
2.      Să acceptați să ne furnizați numărul dvs de telefon mobil, prin care vom lua legătura, lunar, pe o perioada de 6 luni pentru a vedea cum vă simțiți și ce mai face boala dumneavoastră de fond.

Înrolarea dumneavoastră în acest proiect va fi strict confidențială.
Datele de contact furnizate vor fi utilizate doar pentru monitorizarea stării dumneavoastra de sanatate, iar la acestea vor avea acces doar doi membri ai echipei care realizează studiul, cu garantarea securității accesului la lista de pacienți înrolați. Datele dumneavoastra vor fi stocate intr-un laptop care va fi incuiat in cabinetul Prof Cristian Baicus din Spitalul Colentina, Clinica Medicala II, Pavilionul E, et. 2. Laptopul este prevazut cu parola, iar la date nu au acces decat Prof Baicus si dr. Larisa Pinte, care sunt responsabilii studiului. Ele vor fi anonimizate, în sensul că în afară de numărul de telefon, nu vom ști numele dumneavoastră, sau cine sunteți. Numerele de telefon vor fi sterse cand se vor implini cele 6 luni de urmarire din cadrul studiului. Datele dumneavoastra nu vor fi folosite decat in scopul acestui studiu, pentru care v-ati dat consimtamantul. Va puteti retrage oricand din studiu, si puteti cere stergerea datelor dumneavoastra.

Pentru orice întrebare, nelămurire sau informații suplimentare puteți contacta coordonatorul studiului prin intermediul unei adrese de e-mail securizate:  autoimun.covid@yahoo.com.
Va multumim,
Prof Cristian Baicus, dr. Larisa Pinte.

Question Title

* 1. Am citit informația anterioară și consimt voluntar să mă înrolez în acest studiu.

Question Title

* 2. Date de contact

Question Title

* 3. Gen

Question Title

* 4. Varsta

Question Title

* 5. Lucrati in domeniul medical ?

0 of 42 answered
 

T