Poštovana/-i,
 
Hvala Vam što ste izdvojili vrijeme i iskazali interes da učestvujete u ovom pozivu kojim prikupljamo informacije o zainteresovanosti potencijalnih učesnika da prisustvuju radionicama s ciljem unapređenja proizvodnje tradicionalnih rukotvorina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u cilju obogaćivanja turističke ponude Bosne i Hercegovine. USAID Turizam planira organizovati radionice širom zemlje koje će se fokusirati na jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih proizvođača preduzeća koja se pretežno bave rukotvorinama i poljoprivrednom proizvodnjom i preradom hrane koja se kroz turizam i agroturizam plasira ili ima potencijal za plasmanom u glavnim turističkim centrima i vodećim turističkim destinacijama. Radionice će se fokusirati na podjelu iskustava, pružanje savjetodavne podrške i unapređenju znanja i praktičnim smjernicama kada je u pitanju dizajn proizvoda, marketing, promocija proizvoda, formiranje cijene proizvoda, mogućnostima plasmana proizvoda i sl.
 
Ovaj upitnik nam pomaže da bolje razumijemo Vaše specifične zahtjeve i očekivanja od edukacije, kako bismo osigurali da radionica bude prilagođena Vašim potrebama. Na bazi prikupljenih informacija želimo razviti trening materijale i prilagoditi se zahtjevima i potrebama učesnika.
 
Planirana je organizacija radionica na 10 različitih lokacija širom Bosne i Hercegovine, a lokacije ćemo odabrati na osnovu iskazanog interesa. Radionice planiramo organizovati tokom jeseni kako bi izbjegli glavnu turističku sezonu. Vaše mišljenje i angažman su od suštinskog značaja za nas, i zato Vas molimo da odvojite nekoliko minuta da nam pružite i dostavite više informacija o Vama i Vašim proizvodima. Vaše učešće i podrška nam pomažu da zajedno obogatimo turističku ponudu Bosne i Hercegovine i doprinesemo ekonomskom rastu naše zemlje.
 
Rok za popunjavanje ove ankete je do 29.10.2023. 

Hvala Vam unaprijed na učešću u ovoj aktivnosti!

Question Title

* 1. Naziv Vašeg biznisa:

Question Title

* 3. Koju vrstu proizvoda pravite/proizvodite/prodajete?

Question Title

* 4. Koju vrstu proizvoda pravite/proizvodite/prodajete?

Question Title

* 5. Koju vrstu proizvoda pravite/proizvodite/prodajete?

Question Title

* 6. Koju vrstu proizvoda pravite/proizvodite/prodajete?

Question Title

* 7. Opis Vašeg biznisa (Molimo Vas da navedete detaljnije informacije kada je u pitanju proizvodnja, količina, trenutni plasman proizvoda, obim prodaje, kanali prodaje (po mjesecima, ili na godišnjem nivou, itd.). Ako imate više proizvoda, dostavite informacije barem za ključna 2-3 proizvoda):

Question Title

* 8. Koje su glavne prednosti Vaših proizvoda? Pored glavne prednosti, molimo Vas da navedete šta smatrate da su i ostale najjače karakteristike Vaših proizvoda (kvalitet, cijena, itd.) i rangirajte ih po važnosti

Question Title

* 9. Koji je najveći izazov sa kojim se susrećete? Pored toga navedite i opišite i ostale izazove koji utiču na vaše poslovanje (npr. troškovi rada, pristup tržištu, alati, pristup internetu, znanje) i rangirajte ih po važnosti kako bismo mogli prilagoditi program edukacije na radionici.

Question Title

* 10. Koje specifične vještine, tehnike ili znanja biste željeli steći na ovoj radionici (unapređenje dizajna, pakovanja, marketinga i/ili promocije, unapređenje proizvodnog procesa, obračun troškova)?

Question Title

* 11. Da li imate neke specifične teme ili aspekte koje biste željeli naročito da obradimo na radionici?

Question Title

* 12. Molimo Vas da priložite slike Vaših proizvoda i/ili procesa proizvodnje kako bismo mogli bolje razumjeti Vašu proizvodnju i materijale koje koristite? (Ako niste u mogućnosti priložiti fotografije, molimo Vas da nam date detaljan opis koji će nam biti od velike pomoći u pripremi radionice)

PDF, DOC, DOCX, PNG, JPG, JPEG, GIF file types only.
Choose File

Question Title

* 13. Ukoliko želite, možete priložiti i drugu relevantnu dokumentaciju koja bi mogla pomoći u razumijevanju Vašeg biznisa (npr. katalog proizvoda, prezentacijski materijal, marketinške materijale, dati linkove ako imate za web stranice, društvene mreže ili link gdje već postoje informacije o Vama i Vašim proizvodima i sl.)

PDF, DOC, DOCX, PNG, JPG, JPEG, GIF file types only.
Choose File

T