Пријави прекршување на работнички права !

Почитувани со прогласувањето на вонредна состојба од страна на државата и мерките коишто се преземени врз стопанството во насока на превенирање од ширење на Ковид-19, расте бројот на прекршување на правата на работници од страна на работодавците. Поради овие причини одлучивме да спроведеме анкета во којашто ве охрабруваме да ги пренесете Вашите искуства/случаи. 
Дополнително Хелсиншкиот комитет апелира до работниците да не потпишуваат ништо без претходно да се консултираат со правник и/или адвокат. Правниот тим на Хелсиншкиот комитет е достапен за бесплатна правна консултација секој работен ден од 9.00 до 14.00 часот.
Сите коишто се соочувате со прекршување на Вашите работнички права, може да го пријавите во Државниот инспекторат за труд на телефонскиот број 151 31 или во Хелсиншкиот комитет за човекови права, на телефонските броеви 02 3119 073, 072 278 436 или на електронската адреса helkom@mhc.org.mk.

Question Title

* 1. Град

Question Title

* 2. Пол

Question Title

* 3. Професија

Question Title

* 4. Дејност

Question Title

* 5. Име на фирма (не е задолжително)

Question Title

* 6. Проблем/Коментар

Question Title

* 7. Контакт телефонски број (не е задолжително)

T