Poštovane dame i gospodo, Srpska akademskа mreža – Nikola Tesla, društveno korisno udruženje iz Štutgarta sa delovanjem u oblasti obrazovanja, kulture, integracije i internacionalne saradnje, započelo je istraživanje sa ciljem utvrđivanja potrebe za osnivanjem dvojezičnog, nemačko-srpskog, obdaništa (predškolske ustanove, vrtića, zabavišta) u Štutgartu. Upitnik je pre svega namenjen roditeljima i onima koji će to postati.
Molimo Vas da pažljivo pročitate pitanja i da na njih odgovorite iskreno, i to zaokruživanjem slova ispred tvrdnje sa kojom se slažete, a gde je potrebno dopisivanjem odgovora.

Upitnik je anoniman. Ukoliko želite da posaljete komentar, da dobijete informacije o aktuelnostima vezanim za ovu temu ili da se na neki način uključite u naše aktivnosti, molimo da nam se javite – pošaljete nam Vaše ime i prezime, adresu, broj telefona, imejl adresu na

Srpska akademska mreža - Nikola Tesla, Möringerstr. 81a, 70199 Stuttgart ili
anketa@sam-nt.de

Hvala Vam na saradnji!

* 1. Molimo zaokružite Vaš pol:

* 2. Da li ste zaposleni? Molimo upisite broj zaposlenih clanova Vase porodice.

* 3. Vaše zanimanje:

* 4. Poštanski broj dela grada u kome stanujete:

* 5. Navedite broj Vaše dece i njihove godine rođenja:

* 6. Da li dete-deca odrastaju u porodici u kojoj se govori više jezika? Navedite i koji u slučaju potvrdnog odgovora.

* 7. Smatrate li da je osnivanje nemačko-srpske predškolske ustanove u Štutgartu potrebno:

* 8. Obzirom na Vaše privatne obaveze ili radni angažman, poželjno bi bilo da se rad vrtića organizuje kroz (moguće više odgovora):

* 9. Ukoliko biste bili u poziciji da utičete na izbor lokacije vrtića, odlučili biste se za (upisati deo grada, moguće više odgovora – molimo da ih rangirate):

* 10. Vašu decu biste, bez obzira na uzrast, uključili u večernje aktivnosti vrtića, usmerene na očuvanje srpskog kulturnog nasleđa:

T