ÜDVÖZÖLJÜK!

Kedves Kolléga,
 
Kérjük, SEGÍTSEN a sport a munkaerő piaci kínálatának minőségi formálásában, a sportszakemberek felkészültségének alakításában!

Köszönjük, hogy időt szakít ennek a fontos kérdőívnek a kitöltésére.

A kérdőív az Európai Bizottság Erasmus+ programja által életre hívott ESSA-Sport projekt része, melyet az Európai Sport és Foglalkoztatási Obszervatórium (EOSE) vezet.

Az EOSE egy Európai Unióra kiterjedő nemzetközi kezdeményezés, amely 18 tagország és 5 európai hálózat bevonásával működik.

A projekt teljes címe: Európai Partnerség a Sport és Fizikai Aktivitás Szakemberállományának Ágazati fejlesztésére (ESSA-Sport). Röviden: Sportágazati Szakképzés-fejlesztési Partnerség.

A project célja, hogy hozzájáruljon a felkészült és kompetens munkaerő kínálat növeléséhez és fejleszetéséhez a sportágazatban. A munkáltatók véleménye nélkülözhetetlen a projekt sikerességéhez. A kérdőív kérdéseire adott válaszaik alapján a következő dokumentumok készülnek el:
  • 28 nemzeti jelentés és szakember készségek fejlesztésére vonatkozó akcióterv a sport ágazat számára – minden EU tagállam részére egy;
  • az első, az Európai Unió egészét lefedő foglalkoztatási- és készség-elemzés a sportágazat minden területére kiterjedően;
  • az első - 2019-ben megrendezésre kerülő – EU Készségek Csúcstalálkozó (EU Skills Summit) a sport ágazatban.
Tényekre támaszkodva kívánjuk bemutatni a növekedő, és folyamatosan változó Európa társadalmi és gazdasági jövője szempontjából egyre fontosabbá váló sportágazat munkáltatóinak nézőpontját és kihívásaikat, valamint javaslatokat és ajánlásokat megfogalmazni a jövőbeni működés segítéséhez/fejlesztéséhez.
 
EHHEZ SZÜKSÉGÜNK VAN A VÉLEMÉNYÉRE:
A kérdőív kitöltésével Ön alapvető információkat nyújt nekünk, melyek:
  • befolyásolni fogják az ágazatba áramló szakemberállomány és önkéntesek oktatását és képzését, megfelelő készségekkel való ellátását;
  • segítenek a foglalkoztatási és karrierépítési tanácsadás alakításában.
A kérdőív kitöltése maximum 25 percet vesz igénybe, válaszait anonim módón bizalmasan kezeljük. Az adatokat az Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) előírásainak megfelelően fogjuk kezelni.

Amennyiben a kérdőív kitöltéséhez segítségre van szüksége, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi ESSA-Sport kordináltorokkal, Perényi Szilviával és Onyestyák-Sipos Nikolettával (sportszakember.konzultacio@tf.hu), a Testnevelési Egyetem kutatóival, akik a magyar kutatást vezetik és bonyolítják; vagy Simone Digennaro-val (s.digennaro@unicas.it) a kutatás nemzetközi koordinátorával a Cassinoi és Dél-Lazioi Egyetemről.

További információért kérjük, keresse fel a projekt hivatalos weboldalát: www.essa-sport.eu

Szívélyes üdvözlettel,
 
Az ESSA-Sport projekt menedzsment nemzetközi és hazai csapata
 
 This project has been funded with support from the European Commission. This online survey reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
 
2% of survey complete.

T