Copilul tău şi tehnologiile. Abordarea ta parentală în era noilor tehnologii

Dragi Părinți,

English Kids Academy doreşte să fie partenerul dumneavoastră în a găsi modalităţile prin care putem maximiza beneficiile tehnologiilor moderne de comunicare şi învăţare, cum putem reduce riscurile folosirii ei neadecvate şi care sunt condiţiile care atunci când sunt îndeplinite asigură o folosire ECHILIBRATĂ a ei pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor noştri.

În continuare, vă invităm să răspundeți la câteva întrebări pentru a afla care este abordarea dumneavoastră parentală în privința utilizării tehnologiei moderne de către copii.

Question Title

* 1. Te rugăm să indici vârsta copilului tău pe care îl ai în vedere pentru completarea acestui chestionar

Question Title

* 2. Copilul tău foloseşte dispozitivele digitale conectate la internet (telefon mobil inteligent, tabletă, calculator etc.)?

Question Title

* 3. Copilul tău are cont pe Facebook sau pe alte reţele de socializare?

Question Title

* 4. Supraveghezi în permanenţă activitatea online a copilului tău?

Question Title

* 5. Să ne imaginăm că atunci când copilul tău intră pe Internet, ajunge, fără să vrea, pe o pagină cu conţinut nepotrivit şi se sperie. Ce crezi că va face?

Question Title

* 6. Obişnuiţi să vorbiţi în cadrul familiei pe marginea temelor care ţin de principiile sau regulile de folosire a Internetului sau dispozitivelor mobile?

Question Title

* 7. Dacă te-ai vedea pe tine prin ochii celui mic, ce ar învăţa el despre cum se folosesc telefoanele sau Internetul atunci când eşti cel mare şi cel puternic?

Question Title

* 8. Obişnuieşti să cauţi pe Internet, siteuri, pagini, jocuri sau resurse educaţionale adaptate vârstei copilului tău?

Question Title

* 9. Cunoşti instrumente de filtrare şi control parental prin care poţi gestiona şi monitoriza activitatea online a copilului tău?

Question Title

* 10. Ştii că în peste 30 de ţări există Linii de informare şi consiliere privind siguranţa online a copiilor? Şi în România poţi intra în legătură cu specialişti care te pot ghida cum să fii alături de cel mic pentru a descoperi Internetul într-un mod creativ, util şi sigur

Question Title

* 11. Te gândeşti frecvent la modul în care dezvoltarea noilor tehnologii şi a mediului online influenţează pozitiv viaţa fiecăruia dintre noi, inclusiv ţie, copilului tău, familiei tale ş.a.m.d.?

T