Hoe geef jij een internationale dimensie aan je vak?

Mbo-scholen leiden op voor de regionale arbeidsmarkt, maar deze arbeidsmarkt is vaak heel internationaal. Als docent kun je studenten hierop voorbereiden door je leeromgeving of je lesinhoud internationaal te maken.
 
Door interculturele competenties te trainen kun je studenten voorbereiden op het werken met patiënten van niet-Westerse komaf. Je kunt studenten opdrachten geven waarin ze rekening moeten houden met de Europese wetgeving rondom persoonsgegevens. Of je kunt buitenlandse organisaties vragen om uitdagingen te formuleren voor je studenten.

Wij zijn op zoek naar mooie voorbeelden van hoe jij een internationale dimensie geeft aan je vak! Deze voorbeelden willen we gebruiken om andere docenten te inspireren. De leukste voorbeelden worden ook genoemd in een special van de mbo-krant. 

Onder de inzendingen wordt een Globi-spel verloot t.w.v. 450 euro! 

Question Title

* 1. Beschrijf op een leuke manier hoe jij een internationale dimensie geeft aan je lessen.

Question Title

* 2. Kun je in één zin uitleggen wat de internationale dimensie van jouw vak is?

Question Title

* 3. Wil je op de hoogte gehouden worden van internationaliseringsactiviteiten voor docenten in het mbo, laat dan je contactgegevens hier achter. Je ontvangt dan van ons uitnodigingen voor bijvoorbeeld relevante trainingen, bijeenkomsten en ontwikkelsessies.

T