SMACS Introduktion

SMACS "Small Craft Emergency Response and Survival Training for Arctic Conditions" är ett projekt som finansieras av Northern Periphery Programme of the EU (http://www.northernperiphery.eu/en/home/) och stöds av European Regional Development Fund.

SMACS (www.smacs­project.eu) kommer att använda den kombinerade kompetensen hos partners i sjöfartsutbildning och sjöräddning för att utveckla en säkerhets- och överlevnadsutbildning samt manual med fokus på behoven hos smallcraft-sjömän på kommersiella båtar, fiske-och fritidsbåtar i det hårda arktiska havsområdet. Utbildningspaketen kommer att utformas för leverans av lokala utbildningsorganisationer i hela NPP regionen.

Vår definition av "smallcraft" dvs. ”små fartyg” är en båt mindre än 15 meter i längd eller mindre än 500 bruttoton (SOLAS)

Dina svar på frågorna i denna undersökning kommer att bidra till att utforma innehållet i SMACS Training Programme. Vi uppskattar den tid du tar för att hjälpa oss att göra Arktis till en säkrare plats för alla sjömän och sjöfarare i mindre båtar.

* Kontaktuppgifter (valfritt, men ange minst Stat / provins och land)

* Ålder?

* Kön?

* Etnicitet (om relevant) t.ex. Sami...

* Vilken är din primära maritima verksamhet?

* Var är din “hemmahamn”?

* Hur många år har du varit involverad i maritim verksamhet?

* Vilka vatten har du seglat i? Kryssa alla som stämmer

* Vilka formella sjöfartsutbildningar har du genomgått?

* *Är du

T