Velkommen til NM i Honning 2020!
 
Arrangør er HonningHub v/ByBi i samarbeid med Norges Birøkterlag og Vossamøtet.
 
Innsending av honning må skje før 1. oktober. Vinnere annonseres på Vossamøtet lørdag 31. oktober

Vi ønsker at NM i Honning 2020 skal motivere birøktere til å produsere et økt mangfold av norske honninger, både kremet og flytende. Et særlig fokus legger vi på sortshonninger, noe som krever litt planlegging, ekstra jobb og ofte også å flytte bikuber på trekk.
 
Du ser nedenfor at du kan sende inn både “røsslyng”, “bringebær” og “andre sortshonninger”; Du trenger ikke å være 100% sikker på at det er ren sortshonning. Hvis vi finner ut at honningen ikke er ren sortshonning, gir vi deg tilbakemelding og overfører honningen i kategorien “flerblomstret".

Vårt panel av honningeksperter gjør en kvalitets- og smaksanalyse av hver honning. Vinnere kåres til gull, sølv og bronse i hver av de fire kategoriene. I tillegg gir vi pris til best by-honning, beste landsdelshonning (Nord-Norge, Midt-Norge, Sør-Norge) og beste storskalaprodusent.
 
Du skal sende inn ett glass med ca 500g pr honning du deltar med, merket med ditt navn, kategori og om honningen er kremet eller flytende.
 
Alle innsendte honninger får en profil på vår nettside HonningHub.no og informasjonen du gir oss i dette skjemaet vil noteres inn i din nettprofil. Dette vil hjelpe deg i markedsføring av honningen din og vil være en god forbrukerveiledning/-opplysning. Din oppføring vil være synlig et helt år, inntil NM i Honning året etter.
 
Du kan gjerne delta med flere honninger, send da inn ett skjema pr honning. Pris for den første innsendte honningen er kr 400,-. Vil du delta med 2 eller fler honninger vil hver ekstra honning koste kr 300,-. Betalingsinformasjon vil du motta nå påmeldingen er registrert. Din/e honning/er vil få profil på HonningHub.no i ett år, de vil bli smaksvurdert av et honningekspert-panel og vinnere mottar en sensorisk analyse. 
 
  • Påmelding: bruk dette skjemaet eller print ut Påmelding pr brev:mail, fyll inn og send inn til: ByBi / NM i Honning, Bygdøyveien 62, 0287 Oslo
  • Send din honning til: ByBi Kvalitets- og smaksleder v/Anastasiya Dykyy, Tunneltoppen 50, 2080 Eidsvoll
  • Ønsker du mer informasjon eller vil gjøre endringer i din profil så ta kontakt med oss: post@honninhhub.no eller sjekk Honninghub.no
 
 
 

Question Title

* 1. Kontaktinformasjon

Question Title

* 2. Nettside (om du har)

Question Title

* 3. Kort tekst om deg selv (maks seks setninger).

Question Title

* 4. Hvilke kategori vil du delta i? Du kan gjerne delta med flere honninger, send da inn ett skjema pr honning.

Question Title

* 5. Høstedato (hvis du ikke har høstet enda kan du gi en generell dato):

Question Title

* 6. Hvor mange kilo totalt høstet du av honningen du sender inn (hvis du ikke har høstet enda kan du gi et estimat)?

Question Title

* 7. Ligger bigården din i bylandskap?

Question Title

* 8. Beskriv landskap og vegetasjon (terroir) rundt bigården din; kyst, vidde, barskog, dyrket mark/raps, frukttrær, bypark etc. (Maks seks setninger)

Question Title

* 9. Vi ønsker å bygge opp ulike analysetjenester til birøktere, noe som vil bidra til å bygge opp kunnskap rundt norske honninger. Vi tilbyr deg to ulike NM-pakker (vi har kapasitet til kun 24 billetter pr kategori i år). Prisen kommer i tilegg til prisen på NM deltagelsen på kr 400,-.

Question Title

* 10. Informasjonen du deler med oss vil bli brukt til å lage en profil om deg og honningen din på HonningHub.no, på HonningHub og NM i Honning sine flater men ingen andre steder. Merk av under at du godkjenner bruken av din informasjon. Send mail til post@honninghub.no om det er spesifikk informasjon du ikke vil at vi bruker eller deler på HonningHub sine flater.

Du vil motta en bekreftelsesmail fra oss så snart vi har registrert påmeldingen din. Dette er en manuell prosess og kan derfor ta opp til 1 virkedag. Vennligst sjekk spam mappe i tilfelle e-posten ender opp der.

T