Resne igre - Serious Games

Dragi terapevti,

Sem študentka Univerze SFU iz Ljubljane in skupaj z doktorsko študentko iz Nemčije sodelujem pri mednarodni raziskavi, za svojo magistersko nalogo, pod mentorstvom dr. Tine Rahne Mandelj iz SFU v Ljubljani in supervizijo dr. Karoline Stasiak iz Univerze v Aucklandu. Doktorska naloga, ki je pod supervizijo profesoric Christiane Eichenberg z Univerze Sigmunda Freuda Avstrija in Heidi Molller z Univerze Kassel v Nemčiji izvaja Jessica Huss iz Nemčije, temelji na raziskavi uporabe spletnih iger kot terapevtskega pripomočka. Vabim vas, da sodelujete v spletni anketi o resnih igrah.

Cilj te študije je oceniti izkušnje in odnos do uporabe resnih iger v psihoterapiji (vse oblike "govornih terapij"). Resne igre - Serious Games so računalniške ali video igre, ki presegajo namen čiste zabave in vključujejo tudi izobraževalno komponento. Nekateri trdijo, da se resne igre lahko učinkovito uporabljajo na različnih področjih zdravstvenega varstva. Na primer za trening kognitivnih sposobnosti. V nadaljevanju sem dala kratek pregled dveh Resnih iger - Serious Games na naslednji strani, ki vam bo dala več informacij.

Tudi če pri svojem kliničnem (terapevtskem) delu niste uporabili Resnih iger - Serious Games, so vaši pogledi za nas pomembni in si jih želimo slišati od vas. Udeležite se lahko, če ste zdravnik/terapevt za duševno zdravje (ali če ste trenutno v usposabljanju, da postanete) in sodelujete s strankami katerekoli starostne skupine, v kateremkoli psihoterapevtskem modusu.

Vaša udeležba v tej študiji je prostovoljna. Vsi podatki bodo anonimno zabeleženi in ostanejo vedno zaupni. Nobeden posameznik ali organizacija, za katero delate, ne bodo identificirani. Med anketo lahko kadarkoli prekinete okno na zaslonu. Anketa traja približno 15-20minut.

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja ali pa bi se želeli seznaniti s končnimi ugotovitvami, mi lahko pišete na barbara.saric@psihodinamskapsihoterapija.si ali pa pišete moji mentorici dr. Tini Rahne Mandelj na tina.rahne@gmail.com

Z oddajo ankete se strinjate, da so rezultati vprašalnika uporabijo za namene raziskave. Raziskava je bila odobrena s strani etične komisije Nove Zelandije, v odobritev pa je bila dana tudi Komisiji za medicinsko etiko Republike Slovenije.

Zahvaljujemo se vam za izkazano pomoč!

Barbara Sarić in dr. Tina Rahne Mandelj; SFU Ljubljana, Slovenija 

Jessica Huss, MSc, Professor Christiane Eichenberg                            
Psychology Department, Sigmund Freud University Dunaj,  Austria 

Professor Heidi Möller,       
University of Kassel, Germany                                                             

T