Serious Games - Uporaba resnih iger v psihoterapiji - vprašalnik za kliente

 
2% of survey complete.
Lepo pozdravljeni!

Sem študentka Univerze SFU iz Ljubljane in skupaj z doktorsko študentko iz Nemčije sodelujem pri mednarodni raziskavi pod mentorstvom dr. Tine Rahne Mandelj iz SFU v Ljubljani in supervizijo dr. Karoline Stasiak iz Univerze v Aucklandu. Doktorska naloga, ki je pod supervizijo profesoric Christiane Eichenberg z Univerze Sigmunda Freuda Avstrija in Heidi Möller z Univerze Kassel v Nemčiji izvaja Jessica Huss iz Nemčije, temelji na raziskavi uporabe spletnih iger kot terapevtskega pripomočka. Vabim vas, da sodelujete v spletni anketi o resnih igrah.

Resne igre, angleško »Serious games« so računalniške ali video igre, ki presegajo namen čiste zabave in vključujejo tudi izobraževalno komponento. Nekateri trdijo, da se resne igre lahko učinkovito uporabljajo v različnih zdravstvenih okoljih, na primer za usposabljanje kognitivnih sposobnosti. Za več informacij o resnih igrah sem vključila kratek opis dveh primerov.

V raziskavo se lahko udeležite, če ste med 18. in 85. letom starosti in ste doživeli kakršnokoli obliko psihološke terapije (npr. "Govorna terapija", kot so kognitivno vedenjsko zdravljenje / CBT, psihoanaliza ali druge oblike psihološkega svetovanja).

Tudi če niste igrali resnih iger, so vaši pogledi pomembni in jih želimo slišati od vas.

Vaše sodelovanje v tej raziskavi je prostovoljno. Vsi podatki bodo anonimno zabeleženi in ostanejo vedno zaupni. Noben posameznik ne bo identificiran. Ko sodelujete v anketi, lahko kadar koli prekinete okno na zaslonu. Anketa traja približno 10 minut.

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja ali pa bi se želeli seznaniti s končnimi ugotovitvami, mi lahko pišete na barbara.saric@psihodinamskapsihoterapija.si ali mentorici dr. Tini Rahne Mandelj na tina.rahne@gmail.com

Z oddajo ankete se strinjate, da so rezultati vprašalnika uporabijo za namene raziskave. Raziskava je bila odobrena s strani etične komisije Novo Zelandije, v odobritev pa je bila dana tudi Komisiji za medicinsko etiko Republike Slovenije.

 

Zahvaljujemo se vam za izkazano pomoč!

Barbara Sarić, dr. Tina Rahne Mandelj

Jessica Huss, Prof. Christiane Eichenberg, dr. Karolina Stasiak in prof. Heidi Möller

SFU Ljubljana, Oddelek za psihologijo, Oddelek za klinično psihologijo, Univerza Sigmunda Freuda, University of Auckland, University of Kassel; Slovenija, Avstrija, Nemčija, Nova Zelandija
 


                                       

                                                               

                              
             
 

T