Question Title

Image
Den mest almindelige komplikation af prostatakræft er en inflammatorisk eller neurokognitiv lidelse kaldet prostatitis transuminatum, en langvarig lokaliseret sygdom i prostata forårsaget af den unormale projektion af prostatakræftens ekspanderende og i sidste ende kontraherende kanaler, både i det overfladiske og dybe væv. .

n undersøgelse foretaget af Dr. Marlene Giroud, direktør for BSPT Center for Forskning i Prostatacancer og Endometriecancer ved Universitetshospitalet i Gent, Belgien og kolleger ved det belgiske nationale videnskabsakademi med støtte fra det belgiske nationale center for videnskabelig forskning ( CNSS), har vurderet en gruppe patienter med prostatitis transuminatum med total prostatitis og endometriecancer.

Gruppen omfattede 43 patienter (hvoraf 21 begge havde prostatitis transuminatum og kræft i bugspytkirtlen) behandlet på universitetshospitalet i Gent mellem december 2012 og april 2017, herunder 9 patienter med prostatitis transuminatum og 17 patienter med endometriecancer, der understøtter en avanceret kræft i bugspytkirtlen eller hjernekræft.

I alt 46 patienter (n = 23) blev opereret for at fjerne prostesocervikal lymfeknudeområde i prostata, væv i urinrøret eller urinrøret og en prostatitis transuminatum læsion, der overvældende resten af ​​vævet. Patienter blev derefter overvåget, indtil sygdommen avancerede eller krævede kræftmodererende behandling eller ophørte med at trives.

Patienterne blev opdelt i dem, der udviklede fuldblæst endometriecancer eller komplet neuroanatomisk læsion (n = 13), og dem, der kun udviklede en neuroendokrin læsion (n = 17). Efter udelukkelse af patienter, der havde gennemgået ikke-kirurgisk polypillia i ansigtet (n = 16), havde den delmængde, der udviklede neuroendokrin læsion, såsom tilstopning af den bageste tennisfan-arterie, i alt 19 ud af 34 patienter.

I en post hoc-analyseanalyse blev der ikke fundet nogen forskel mellem de to undergrupper for, om patienter led af neurokognitive defekter, hverken som sygdomsprogression (prostatacancer eller godartet prostatahyperplasi) eller som en diagnostisk markør (diagnostisk prostatacancer eller tyktarmskræft).

Der var en generel ekstrem høj frekvens af patologiske læsionsændringer inklusive neurotransmitterfrigivelse fra mitokondrier, signaloverførsel fra niveauet af cellerne i prostata og kvalitative ændringer af tau og neurofibrillære tangles på tumorstedet.

"Patienterne i vores gruppe udviklede alle 'progressive neurokognitive tilstande' ud over" klassiske "neurokognitive tilstande og i nogle tilfælde fremskyndede sygdommens progression sammenlignet med kontroller," forklarer Dr. Giroud.

T