Istraživanje „Uticaj COVID-19 krize na preduzetnike/ce i biznise u BiH” namijenjeno je svim preduzetnicima/ama i vlasnicima/ama mikro i malih preduzeća u Bosni i Hercegovini bez obzira jesu li registrovani ili ne.

Cilj istraživanja je ustanoviti posljedice COVID-19 krize na poslovanje nakon što je njen prvi val prošao i nakon što su predložene određene mjere za podršku privredi. Pored toga, zadatak istraživanja je identificirati i potrebe biznisa i mjere koje se mogu preduzeti kako bi se olakšale poteškoće kroz koje biznisi prolaze.

Istraživanje se provodi u nekoliko zemalja u regionu u suradnji s EFSE Razvojnim fondom koji će koristiti rezultate istraživanja za uvođenje mjera za podršku opstanku i razvoju mikro i malih biznisa. Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE), kao jedan od  najvećih razvojnih fondova u svijetu ima za cilj da podstiče ekonomski razvoj i prosperitet u ovom dijelu Evrope i to ulaganjem u razvoj mikro i malih biznisa, kao i unapređenjem uslova života za privatna domaćinstva.

Predviđeno vrijeme za popunjavanje ankete je 5-10 minuta.

Pravila o privatnosti: Svi Vaši odgovori će biti čuvani kao povjerljivi. Podatke ćemo koristiti samo u zbirnom obliku za potrebe istraživanja i nikada nećemo podijeliti ili prodati Vaše podatke trećim stranama / licima. U bilo kojem trenutku nas možete kontaktirati na info@fondacija787.ba kako biste povukli Vaš pristanak, postavili nam dodatno pitanje ili zatražili brisanje Vaših podataka.

Question Title

* 1. Koji je Vaš spol?

Question Title

* 2. U koju dobnu skupinu spadate?

Question Title

* 3. Koje je Vaše mjesto prebivališta?

Question Title

* 4. Navedite status Vašeg poslovanja

Question Title

* 5. U kojem dijelu BiH je Vaš biznis osnovan/smješten?

Question Title

* 6. Koja je veličina Vašeg biznise na osnovu broja zaposlenih?

Question Title

* 7. Na osnovu prihoda ostvarenih u 2019. godini, kojoj navedenoj skupini pripada Vaš biznis?

Question Title

* 8. Koji je sektor Vašeg poslovanja?

Question Title

* 10. Na kojem tržištu posluje Vaš biznis?

0 of 29 answered
 

T