Myers-Briggs Type Indicator (MBTI test)

Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)

Lees eerst de introductie, vermeld je naam en vul vervolgens de vragen in door telkens je voorkeur aan te klikken.

De Zwitserse psychiater Carl G. Jung (1875 – 1961) observeerde dat mensen evenwichtige voorkeuren ontwikkelen voor het soort problemen dat ze graag oplossen en de manier waarop ze die oplossen.


Voorkeuren voor het oplossen van problemen:

Welk soort problemen heeft je voorkeur? Externe (Extraversion) of interne (Introversion)? Dit is waar je graag je energie aan geeft en vandaan haalt.

Wat voor soort informatie heeft je voorkeur? Waarnemingen van je zintuigen of waarnemingen die je intuïtief aanvoelt van de zintuiglijke informatie?

Hoe geef je er de voorkeur aan om die informatie te beoordelen en beslissingen te nemen? Door analytisch denken, of door je gevoelens?

Heb je, in het algemeen, voorkeur om informatie op te nemen, of informatie te evalueren en beslissingen te nemen?

Met behulp van de pagina’s hierna die voorbeelden bevatten van verschillend voorkeur gedrag, kan je enigszins nagaan welk jouw voorkeuren zijn.


De vier stappen:
1. (E)Extraversion – (I)Introversion
2. (S)Sensing – (N)Intuition
3. (T)Thinking – (F)Feeling
4. (J)Judging – (P)Perceiving

Een gedetailleerde beschrijving van jouw type volgt nadat type doorgegeven is.


Enige waarschuwingen over typen en typeren

Alle types zijn waardevol. Er zijn geen goede of slechte types, of ongezonde en gezonde profielen

Geen enkele theorie kan de complexiteit van menselijk gedrag volledig verklaren. Individuele types zijn complex, dynamisch en in staat tot uniek gedrag en ontwikkeling.

Types en typeren is als het categoriseren van verschillende dierensoorten. Het kan enige bruikbare gecorreleerde informatie voortbrengen. Het vertelt ons niets over geschiedenis, complexiteit en dynamiek van de situatie, of niveau van competentie.

Type voorkeuren en types beschrijven aannemelijk gedrag volgens patronen, geen vast op karaktertrekken gelijkend gedrag. Jouw type is een werkbare veronderstelling die dieper en rijker onderzoek van jezelf en anderen mogelijk maakt.

JIJ bent de expert. Alleen jij kan nagaan welk type het meest accuraat is.

Type theorie heeft geen implicaties voor competenties, bekwaamheid, of uitvoering in een gekozen loopbaan, maar is een uitstekende start voor je carrière, interesses, aanleg en keuzes.

Ieder van ons heeft de mogelijkheid om juist te reageren op de eisen van een situatie, zelfs als daarvoor gedrag nodig is dat tegenovergesteld is aan je type.

Question Title

1. Naam: (voor en achternaam)

Question Title

2. Organisatie/Bedrijf:

Question Title

3. E-mail adres

Question Title

4. Telefoonnummer:

 

T